Televisión
Oci nocturn

La Generalitat valora aquest divendres la reobertura de les discoteques

MARC GUASCH
2 min.

El govern català es reuneix aquest divendres amb les patronals de l’oci nocturn per decidir una possible reobertura. De moment, la secretaria de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, no ha volgut confirmar si les discoteques podran tornar a obrir abans de Sant Joan tot i que ha admès la necessitat de "buscar solucions" per un sector que va ser el primer a tancar.

Sanitat acorda deixar en mans de les CCAA les restriccions a l'oci nocturn

Les restriccions sobre l’hostaleria i l’oci nocturn decretades per Sanitat deixen de ser d’obligat compliment. El Consell Interterritorial de la Sanitat Pública s’ha vist obligat finalment a eliminar-les. En el cas de l’oci nocturn finalment passa a establir “recomanacions”.

D’aquesta manera les Comunitats Autònomes són les que tenen l'última paraula sobre la reobertura de les discoteques, sense tenir en compte el nivell de risc en el que es trobin. Ara bé s’aconsella que ho fessin les que es troben en millor situació i amb restriccions d’horari i aforament. En aquest cas es recomana que el tancament de bars i discoteques sigui com a màxim a les 02:00 poden ampliar-ho en funció de l’evolució de l’epidèmia.

Això suposa un gir radical en relació amb el que es determinava la setmana passada després que diverses Comunitats Autònomes mostressin discrepàncies i que l'Audiència Nacional suspengués l'aplicació de les mesures després del recurs de Madrid. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, destacava després de la reunió que l'acord s'ha pres "per unanimitat" i espera que les noves directrius entrin en vigor aquest mateix dijous.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz