Televisión
Màxima pena

El jutge condemna a presó permanent revisable l'assassí de Vilanova

  • Atén el veredicte del jurat popular que va considerar el processat culpable de violació i assassinat

  • El magistrat dóna la raó a la Fiscalia i l'acusació particular, que demanaven la màxima pena

  • Presó permanent revisable per l'autor del crim de la Laia, la nena de Vilanova i la Geltrú, de 13 anys, assassinada al juny de 2018

2 min.

L’Audiència de Barcelona condemna a presó permanent revisable l’acusat d’assassinar una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú al juny del 2018. A la sentencia, el magistrat també l’ha condemnat a set anys de presó per un delicte d’agressió sexual. També haurà d’indemnitzar els familiars de la nena amb 445 mil euros. La sentència recull el veredicte del jurat popular que el va jutjar. El va considerar culpable d’assassinat i violació per unanimitat.

El jutge condemna a presó premanent a l'assassí de Vilanova | Gemma Guzman

Sobre la mateixa base del veredicte del jurat, la sentencia considera provat que l’acusat va interceptar la nena quan baixava les escales de l’edifici on vivien els seus avis. Aleshores la va fer entrar al seu pis i li va clavar un ganivet a diverses parts del cos. Li va posar una corretja al coll i la va asfixiar fins a matar-la.

La sentencia també recull que l’acusat era consumidor de cocaïna però descart que fos el que alterés les seves capacitats durant el crim. El magistrat afegeix però l’atenuant de reparació del dany perquè l’acusat ha ingressat part del seu sou a la presó per pagar la responsabilitat civil a la família i els ha ofert l’herència de la seva mare.

L'assassí confés de la nena de 13 anys en el moment de ser detingut a Vilanova i la Geltrú EFE

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz