Televisión
Cafè d'Idees

Viqui Molins: "La prioritat del nou Govern ha de ser l'habitatge"

Notícia - Cafè d'idees 
  • La monja teresiana critica que Barcelona estigui omplint-se de jardins i no s'aposti per l'habitatge social

  • Lamenta que la burocràcia entorpeixi els ajuts socials als més desfavorits

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Ràdio 4 - RTVE Catalunya
2 min.

La monja teresiana Viqui Molins ha destacat que la prioritat social del nou Govern de la Generalitat hauria de ser l'habitatge social. Ha criticat que a Barcelona s'estan fent moltes inversions per omplir la ciutat de "jardinets" però és molt més important "que la gent tingui on dormir". També ha recordat que moltes de les persones sense sostre ho són des de fa poc temps, arran la darrera crisi econòmica.

De Raval a "Ravalkistán"

Viqui Molins, vinculada al barri del Raval des de fa vint-i-cinc anys, ha lamentat que l'especulació immobiliària i l'arribada de l'emigració han expulsat els veïns de tota la vida. "El Raval és ara el 'Ravalkistán", ha assegurat, perquè abans hi havia molts gitanos catalans i ara pràcticament tots els veïns i negocis són pakistanesos.

Les persones darrere de les xifres

La religiosa teresiana ha posat el focus en les persones reals, en els noms darrere les xifres fredes i estadístiques. També ha criticat que la burocràcia dels serveis socials públics fa de topall per arribar de manera eficient als més necessitats, i ha destacat la solidaritat i generositat de persones i empreses que ajuden diàriament als col·lectius més desfavorits.

La política i el seu preu

Viqui Molins, que va forma part de les llistes de JxCat l'any 2017, ha reconegut que va rebre crítiques de dins i fora l'estament eclesiàstic per aquesta implicació política. Ha defensat que "tothom ha de fer política", cadascú des del seu lloc, i que des del carrer és des d'on es veuen els problemes reals.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz