Televisión
Dilluns 24 de maig

La restauració pot obrir ja fins a la mitjanit i ampliar l'aforament interior al 50%

  • L'aforament a la restauració canvia: 50% a l'interior i 100% a les terrasses

  • S'amplia l'aforament de la cultura, els comerços i les universitats

  • Les noves mesures tindran una vigència de 14 dies, del 24 de maig al 6 de juny

RTVE Catalunya
3 min.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat que el sector de la restauració pugui ampliar el seu aforament del 30% previst per la Generalitat al 50% i que l'hora de tancament, que el Procicat ha fixat per les 00.00 hores a partir del proper dilluns, sigui efectiu de manera inminent.

La resolució del TSJC amb els canvis al decret del Govern vigent fins a diumenge que ve entrarà en vigor una vegada es notifiqui a les parts -entre avui i demà, segons l'alt tribunal català- pel que, en la pràctica, la seva aplicació tindrà una incidència d'un o dos dies.

De fet, el Govern ha anunciat avui que a partir del proper dilluns la restauració ja podrà obrir de forma ininterrompuda des de les sis del matí -ara obrien a les 07.30 hores- fins a les 00.00 hores, per la qual cosa la resolució del TSJC, respecte a l'horari, únicament suposa que no caldrà esperar al dilluns per allargar el tancament. S'imposa també un màxim de 6 persones per taula, i no de quatre com fins ara.

El Gremi de Restauració de Barcelona celebra la decisió. En un comunicat, el gremi creu que la resolució "enterra un model de gestió de la pandèmia basat en l'asfíxia de sectors econòmics" i trasllada un missatge "molt nítid" al Govern. "Seguir amb el fre de mà posat era desproporcionat", ha subratllat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.

Reunions socials de 10 persones

Les reunions socials, també s'amplien i passaran de ser de 6 persones fins a 10.

Ampliació d'aforaments

D'altra banda, el Govern ha anunciat l'ampliació dels aforaments en cultura (70%), universitats i comerços (50%) i en actes religiosos (1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors, sense sobrepassar el 50 %).

Concentracions a les nits dels caps de setmana

Davant la previsió de concentracions aquest cap de setmana, Miquel Sàmper assegura que s'incrementarà la presència d'equips d'ARRO i BRIMO a primera hora de la nit especialment a zones específiques de la ciutat de Barcelona. Es farà amb l'objectiu de recordar i revisar que les persones compleixin amb les mesures previstes i per evitar festes i aglomeracions al carrer.

Sàmper ha mencionat les platges de Sant Miquel, el Bogatell, el passeig de Lluís Companys o el Born, on precisament els dos caps de setmana anterior es van repetir els incompliments, amb grans aglomeracions, botellades i festes. Unes imatges que han generat controvèrsia. D’una banda, els veïns van demanar el tancament de les platges; de l’altra l’Ajuntament i el sector de l’oci nocturn, reclamen la reobertura de l’oferta nocturna legal.

Ús de les mascaretes

Alba Verges considera normal que es relaxi l'us de la mascareta a l'aire lliure i sense contacte directe. "Tot arribarà, tot té el seu temps. Anem avançant i esperem que sigui al més aviat possible”. El departament d’Educació també preveu que el curs comenci sent 100 % presencial, amb grups bombolla i mascareta només per als alumnes de secundària, però no per als d’entre 6 i 11 anys de primària. Així es recull al protocol enviat als centres eduactius aquest dijous.

Educació preveu eliminar la mascareta a Primària

La consellera Vergés ha volgut fer un agraïment a la ciutadania, el comportament de la qual, ha dit, ha estat “exemplar”. En aquest sentit, ha volgut donar un miassatge d’esperança: “Ens queda poc, estem en un tram més amable, de superació, amb aquella llum”.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz