Televisión
Assassinat i posterior suïcidi

Dos crims masclistes en 24 hores a Catalunya

  • El primer crim s'ha produït a Creixell i el segon, en menys de 24 h, a Corbera del Llobregat

  • Els dos casos han seguit el mateix modus operandi: l'home ha matat la seva parella i després s'ha suïcidat

  • El 016 és el telèfon d'atenció a víctimes és gratuït i no deixa empremta en la factura; el correu és 016-online@igualdad.gob.es

RTVE Catalunya
3 min.

La violència de gènere deixa dues dones assassinades a Catalunya en només 24 h. Els dos casos s'han conegut amb poques hores de diferència i s'han produït seguint el mateix modus operandi: l'home ha matat la seva parella i després s'ha suïcidat.  En cap dels dos hi havia denúncies prèvies. Aquesta fatídica coincidència ha provocat que en només un dia s'hagi duplicat el nombre de dones assassinades aquest any a Catalunya per la seva parella o exparella, que ha passat de dues a quatre.

Dos crims masclistes en les últimes hores | Nuria Alcalá i Francesc Ferrer

Primer crim a Tarragona

El primer crim es va produir al voltant de les 21.00 hores del dilluns, i arran d'un avís, agents de la Policia Local de Creixell es van dirigir a un domicili del municipi i, amb l'ajuda de Bombers de la Generalitat, van accedir a l'immoble.

A l'interior van localitzar a dues persones sense vida, cadascuna en una habitació i tapades sobre el llit. Els Mossos van poder comprovar que es tractava d'una dona de 52 anys i un home de 56, morts de manera violenta. Ara estan pendents dels resultats de les autòpsies. La de la dona haurà d'aclarir la causa de les ferides mortals que tenia a la zona del pit, que d'entrada semblen de bala i d'arma blanca. Pel que fa a l'home, els forenses hauran de determinar si es va suïcidar d'un tret al cap.

Segon crim a Corbera del Llobregat

Hores després del tràgic succés, els Mossos d'Esquadra investiguen un segon crim masclista a Corbera del Llobregat. Un menor de 13 anys va arribar cap a les 15 h de la tarda al domicili familiar i va trobar una escena dantesca: el cos de la seva mare sense vida i amb ferides d'arma blanca. Però no ha sigut fins que ha arribat la policia que, en una altra zona de l'habitatge, els agents han trobat també el cos sense vida de la seva parella, que s'hauria penjat després d'apunyalar la víctima. La dona tenia 42 anys i era d'origen brasiler, i a l'home, de 50 anys, no li constaven antecedents judicials de violència entre la parella, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

4 crims masclistes des de principi d'any

Es confirma que es tracta del quart crim masclista a Catalunya des de principi d'any, i el segon en 24 hores. Tant l'Ajuntament de Creixell com el de Corbera han decretat tres dies de dol i han convocat un minut de silenci.

Fa tres setmanes els Mossos van detenir un home de 37 anys per haver matat la parella calant-li foc a la Bisbal del Penedès. La dona, de 50 anys, va morir per les cremades a l'Hospital de la Vall d'Hebron. A l'abril els Mossos també van detenir un home de 40 anys per haver assassinat l'exparella (de 34 anys) a l'interior del pis de la dona, a Manresa, on els agents van trobar-ne el cos sense vida. El presumpte autor es va intentar suïcidar. Pel que fa al primer feminicidi d'aquest any a Catalunya, va ser al gener, quan un home de 48 anys va matar la seva mare, de 94, a casa seva a Badia del Vallès.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz