Televisión
Negociacions ERC-Junts

Jordi Sànchez (Junts): "Tenim un acord a punt de tancar. Només queden serrells"

  • El secretari general de JxCat assegura que les converses amb ERC "avancen satisfactòriament"

  • Sànchez nega que vulguin repetir les eleccions i que es vulgui tutelar el nou Govern des de Waterloo

RTVE Catalunya
2 min.

Junts per Catalunya confia que l'acord amb Esquerra Republicana es tancarà en els pròxims dies. El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha enviat un missatge de tranquil·litat als republicans, impacients pel ritme de les negociacions.

Sènchez ha assegurat que l'acord estratègic està tancat "al 90%" i no veu impediments insalvables. I ha negat que la seva formació vulgui una repetició electoral. Ha sortit al pas així de les paraules al 'Cafè d'idees' de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, que ha assegurat que "intuien que una part sorollosa de Junts" volia repetir els comicis.

Diferències sí, però cap insalvable

En roda de premsa des de la seu del partit aprofitant un permís penitenciari, ha reconegut diferències amb els republicans en diferents aspectes: l'estratègia independentista, l'estructura del Govern i el paper del Consell per la República.

Junts preveu tancar un acord amb ERC en els propers dies | Elena García

Tots ells, ha dit, "no haurien de representar cap obstacle important". El president de Junts ha negat que Carles Puigdemont vulgui tutelar el Govern de la Generalitat des de Waterloo: "Creiem en la importància d'un Govern i una presidència forta", ha afegit.

Pel que fa a les diferències sobre l'estructura del nou executiu, Jordi Sànchez ha avançat que, just aquest divendres ERC els ha fet retorn de la seva contraproposta. Sànchez ha insistit que acceptarien "avui mateix" que l'acord fos invertir exactament el repartiment que es va fer el 2018 quan es va formar govern.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz