Televisión
Fi de l'estat d'alarma

Bars i restaurants podran obrir fins a les 23 h a partir del 9 de maig

  • La Generalitat prorroga una setmana més les actuals restriccions

  • Els parcs d'atraccions podran obrir amb un 30% d'aforament

  • Salut ha assegurat que la situació dels pròxims dies continuarà sent d'estancament

RTVE Catalunya
3 min.

Bars i restaurants comencen a veure la llum al final del túnel. A partir del dia 9 de maig podran obrir en horari ininterromput fins a les 23 h. Ho faran amb les mateixes condicions d'aforament que al migdia i l'obertura serà tant a interiors com a les terrasses. Una altra mesura serà l'obertura dels parcs d'atraccions. Tot i que inicialment s'havia dit que podrien reobrir aquest dilluns, finalment s'ha decidit esperar una setmana més i obrir-los amb un 30% de l'aforament.

Es prorroguen les actuals restriccions una setmana més

Pel que fa a la resolució que entra en vigor aquest dilluns, només introdueix canvis menors, com ara l'eliminació del topall de les 20 hores en l'horari dels parcs infantils. A més, es permetran les assembles esportives amb un 50% de l'aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

A l'espera de decidir sobre el toc de queda

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat en roda de premsa que és necessari esperar uns dies per "acabar de determinar" aspectes com el confinament nocturn, les limitacions de persones en les trobades i el confinament perimetral de Catalunya, mesures que decaurien amb la fi de l'estat de l'alarma.

Pel que fa al toc de queda, fixat actualment de les 22.00 a les 6.00 hores, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha volgut deixar clar que el Govern està treballant per dotar-se de les eines necessàries per poder-ne fer ús, un cop decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig. "L'administració ha de tenir elements per protegir la ciutadania", ha apuntat, matisant que es faria servir només en escenaris molt concrets.

Així, el conseller ha afirmat que l'executiu no ha resolt encara si es modificarà, o acabarà anul·lant-se per complet. "Estem treballant en el decret que presentarem dimarts, i també tenim obertes altres vies", ha afegit. Entre aquetes, no ha descartat tampoc unir-se a la petició del govern basc de tenir un 'estat d'alarma a la carta'.

De fet, Sàmper ho ha lligat directament amb l'evolució de les dades epidemiològiques, les quals estudiaran de ben a prop els pròxims dies.

Estancament del virus i lleugera reducció de la pressió hospitalària

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que l'actual situació i la dels pròxims dies serà "d'estancament".

Argimon ha lamentat que tenim 10.500 casos setmanals "que encara són molts" i ha recordat que el nombre d'ingressos és alt i que la xifra de crítics continua al llindar dels 500 pacients -aquest divendres són 489 persones-.

Amb aquestes dades, Salut ha defensat la pròrroga de les restriccions una setmana més mentre s'avança en el pla de vacunació.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz