Televisión
Efectes econòmics

El sector immobiliari alerta d'un enduriment de les condicions per obtenir una hipoteca

  • El Banc d'Espanya preveu un augment de les dificultats per accedir als préstecs

  • El sector espera, malgrat tot, que els crèdits siguin barats pels clients més solvents

Climent Sabater | Maria Bosch
2 min.

El Banc d'Espanya ha observat que durant l'últim trimestre de l'any s'ha produït un lleuger enduriment de les condicions per accedir a una hipoteca pel sobreendeutament de les famílies a causa dels efectes econòmics de la pandèmia. Tant els usuaris com el sector immobiliari esperen un augment encara més gran de les dificultats per obtenir un préstec per a comprar a un habitatge, tot i que seran més barats.

El Banc d'Espanya alerta d'un enduriment de les condicions per accedir a una hipoteca | Climent Sabater

Reducció del tipus d'interès

La presidenta de l'associació d'usuaris financers Asufin, Patricia Suárez, considera que encara és aviat per saber quan s'enduriran les condicions. Un dels factors determinants per aquest enduriment serà la caiguda de la solvència de la majoria dels interessats en comprar-se un pis per la crisi derivada de la pandèmia. Ara bé, el contrapunt serà, a parer seu, que segurament s'aprofundirà la caiguda actual dels actuals tipus d'interès lligats als préstecs hipotecaris. Per a Suarez, l'extensió del tipus fix també permetrà un abaratiment.

També des del sector immobiliari, Oscar Gorgues, gerent de la cambra de la propietat urbana de Barcelona, assegura que "hi ha una certa correlació entre la solvència i la compra d'habitatge". Apunta que "només els clients solvents tindran la possibilitat d'adquirir una hipoteca".

Per ara, i a l'espera d'aquest enduriment de condicions, la pandèmia està tenint un impacte clar en el mercat hipotecari en forma de reducció de crèdits per comprar un habitatge.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz