Televisión
Debat d'investidura

JxCat demana a Aragonès que renunciï a la segona votació fins que hi hagi pacte

  • Batet assegura que no el volen enviar "a la paperera de la història" sinó que volen fer història junts

  • Aragonès descarta l'oferiment de Junts i urgeix a arribar a un pacte en les pròximes hores

RTVE Catalunya
3 min.

JxCat considera que l'acord no està madur i reclama temps. Durant la seva intervenció el president de el grup parlamentari, Albert Batet, ha demanat a l'candidat d'ERC a la Generalitat, Pere Aragonès, que renunciï a la segona votació del debat d'investidura fins que hi hagi un pacte entre tots els partits independentistes.

Batet ha recordat al candidat que no té obligació de sotmetre's a la segona votació i ha demanat seguir treballant "colze a colze" per aconseguir "un bon acord per a un Govern sòlid", que creu que podria arribar "en els propers dies i setmanes". Des de JxCat, recorden les desconfiances dels darrers mesos de govern i asseguren que no volen caure en els mateixos errors. "S'ha d'evitar caure en la inestabilitat de picabaralles i deslleialtats" els propers quatre anys, ha dit Batet.

Aragonès respon que el país no pot esperar

ERC no està disposada esperar i no ha trigat a respondre la interpel·lació de Junts. En el seu torn de rèplica, Pere Aragonès, ha descartat renunciar al segon debat d'investidura de dimarts. El candidat republicà ssegura que "la crisi econòmica del país no espera, la repressió no espera, per això cal unes institucions fortes. No hi ha diferències insalvables i, si hi ha, són petites i no són majors que en altres investidures".

Aragonès s'ha mostrat disposat a seguir negociar "24 hores al dia si cal" per assolir un acord que veu a tocar. En aquest sentit, ha urgit Junts a arribar a un pacte "sense demores" per "l'urgència" de formar un Govern. Aragonès també ha valorat el paper de Carles Puigdemont en la internacionalització del conflicte però també ha volgut defensar la "legitimitat" dels presidents que escollirà el Parlament.

Dolors Sabater: "Cal evitar una legislatura de batalletes"

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha defensat el pacte amb ERC per facilitar la investidura de Pere Aragonès. Ha destacat, però, que és un acord "de mínims" i que ara treballaran per millorar-lo. Sabater ha defensat una legislatura de "valentia i confrontació democràtica" i ha reclamat posar fi a les batalletes de la legislatura passada entre socis de govern. Ha lamentat també, en referència a Junts, "que no hagin fet els deures" i ha urgit a complir amb la majoria independentista sorgida de les urnes el 14-F.

La candidata de la CUP ha destacat el paper catalitzador i "radical" del seu partit. "Estar al costat bo de la història és estar en contra d'aquest sistema. Quan la CUP entra a les institucions, som condicionants. La candidatura ha vingut al Parlament per empènyer la majoria parlamentària i el Govern per fer efectius els drets que l'Estat esclafa per mantenir els privilegis de les elits", ha indicat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz