Televisión
coronavirus

Sánchez anuncia 11.000 milions d'euros per paliar la crisi

  • Seran ajuts directes per sectors com l'hostaleria, el turisme, la restauració i el petit comerç

  • El vicepresident Aragonès diu que "ja era hora" i els comerciants volen un pla de rescat més ambiciós

  • L'Associació de Treballadors Autònoms, ATA, creu que "són insuficients" i "arriben tard"

RTVE Catalunya
3 min.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat un nou paquet d'11.000 milions d'euros per a fer front a la crisi del coronavirus. Aniran destinats a les empreses, pimes i autònoms de sectors especialment afectats per la crisi, com el turisme, l'hostaleria, la restauració i el petit comerç. Fonts del Ministeri d'Indústria han confirmat a TVE que "part important" d'aquesta dotació es farà en "ajudes directes".

Sánchez ha fet aquest anunci en el ple en el Congrés per a revisar l'estat d'alarma de sis mesos, que previsiblement continuarà estant vigent fins al pròxim 9 de maig. El president ha explicat que els 11.000 milions de les noves ajudes suposen "una quantitat important de recursos" que permetran als sectors "que creixien i eren competitius" però ara estan "en una situació extremadament complexa".

Sánchez anuncia un nou paquet d'ajudes de 11.000 milions d'euros per a empreses i autònoms

Aragonès diu que “ja era hora” i ATA que “arriben massa tard”

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l'anunci del nou paquet d'ajudes advertint que "ja era hora", tot i que ha matisat que espera a conèixer els detalls abans de pronunciar-se.

ATA exigeix que el paquet d'11.000 milions anunciat per Sánchez siguin ajudes directes

L'Associació de Treballadors Autònoms, ATA, en canvi s'ha mostrat més taxativa. Diu que "arriben tard" i "són insuficients". Segons el president d'ATA, Lorenzo Amor, amb un milió d'empreses i autònoms amb dificultats per sobreviure, i unes pèrdues mitjanes de 21 mil euros, els 11 mil milions d'ajuts anunciats per Pedro Sánchez, cobririen només la meitat d'aquestes pèrdues, molt lluny dels ajuts directes d'altres països, que arriben al 75 per cent.

En el seu baròmetre mensual, la patronal dels autònoms alerta que el col·lectiu ha perdut més de 70 mil milions d'euros des de l'inici de la pandèmia, i preveu que 300 mil autònoms hauran d'abaixar definitivament la persiana el 2021. Mig milió té en aquests moments el negoci tancat.

Crear mes de 850 mil llocs de treball en tres anys

Respecte a l'ocupació, Sánchez ha anunciat que totes les convocatòries dels projectes del pla de recuperació tindran com un dels seus principals criteris crear aquesta ocupació de qualitat i ha afirmat que es crearan prop de 850.000 llocs de treball en els pròxims tres anys. Per a això, s'ha compromès a impulsar l'ocupació en sectors capdavanters relatius a la tecnologia o a la recerca, amb una aposta forta per la Formació Professional perquè sigui "una palanca per al creixement econòmic i de creació d'ocupació juvenil" amb 200.000 noves places. Un altre dels seus objectius, ha recordat, és acreditar en quatre anys les competències de més de 3,3 milions de treballadors que no tenen un títol de les seves capacitats laborals.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz