Televisión

El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions

  • El Govern prefereix analitzar dades consolidades tenint en compte que la resolució actual s'acaba diumenge

  • Els experts demanen prudència davant una possible pujada de casos

RTVE Catalunya - Agències
2 min.

El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions vigents tenint en compte que en els últims dies s'ha produït una pujada de l'Rt i una certa frenada en la disminució de casos. Fonts del Departament de Salut han explicat que prefereixen tenir dades consolidades per prendre una decisió, i han recordat que la resolució vigent acaba diumenge. Dijous és el dia on habitualment es reuneix el Procicat per aprovar els canvis en les mesures o restriccions que estan vigents, amb una roda de premsa posterior on s'expliquen les decisions.

Es confirma la frenada del virus

Les últimes 24 hores confirmen la tendència a la baixa de la incidència de la Covid-19, que aporta unes dades esperançadores. Els contagis continuen a la baixa, així com els ingressos hospitalaris. D'altra banda, el risc de rebrot i la velocitat de contagi es mantenen estables.

Els experts demanen prudència davant una possible pujada de casos

Tot i les bones notícies respecte a la incidència del coronavirus els últims dies, els investigadors alerten d'una frenada en la baixada de casos i apunta que caldrà vigilar si acaba aturant la bona tendència dels últims dies i derivant en una pujada. En aquest sentit, avisen que "no hi ha marge a les UCI" per un increment de positius. "Si us plau, minimitzem la interacció social al màxim", ha demanat el grup de BIOCOM-SC, que remarca que no és possible saber quin factor ha tingut més pes en aquesta frenada, si les noves mesures, l'activitat per les eleccions o la nova variant.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz