Televisión
Cafè d'idees

Sor Lucía Caram: "Moltes famílies han passat a la pobresa severa"

Sor Lucía Caram assegura que està "molt cabrejada" amb la politització de la gestió de la pandèmia

"El Papa té molts enemics a la cúria que no accepten els més pobres dins l'església", assegura Caram

Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, Sor Lucía Caram, ha alertat de l'augment de famílies vulnerables arran de la crisi econòmica provocada per la pandèmia del Covid-19. Caram ha dit que aquesta crisi és "més bèstia" que la del 2008 i que moltes famílies han passat "de la pobresa a la pobresa severa".

"Estic molt enfadada amb els polítics perquè cada dia escolto a la gent"

La religiosa s'ha mostrat molt crítica amb els partits polítics després d'un any de pandèmia que ha dit "S'ha polititzat". Caram ha qualificat la classe política de "tercermundista, en un sentit negatiu, a Espanya i a Europa". Sor Lucía Caram ha criticat també l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i ha dit que el Cardenal de Barcelona, Juan José Omella, està fent la diòcesi més social: "Tot el que no està fent la senyora Colau, mal li pesi, ho està fent l'església".

"Hi ha cardenals que viuen com a prínceps i li han declarat la guerra al Papa"

Amb relació a la figura del Papa Francesc, la religiosa ha dit que "Té molts enemics dins la cúria" perquè molts cardenals actuen com a "Prínceps" que voldrien tenir disputes teològiques o litúrgiques: "Són prínceps que jo crec que no creuen en l'Evangeli, com el Monsenyor Vigano, exnunci del Vaticà als EUA, viuen instal·lats en el poder, cardenals que li han declarat la guerra". Sor Lucía Caram ha dit que el Papa Francesc, en canvi "està parlant el llenguatge de la gent".

Jo li diria a Leo Messi que es quedi i ens ajudi

Sor Lucía Caram, que comparteix admiració pel futbolista Leo Messi, ha dit que parla més amb el pare del jugador, Jorge Messi, i que "està molt preocupat per tot el que van dient d'ell i que no el deixen viure". Caram creu que Messi no està negociant ara mateix amb el Paris Saint Germain i que ella voldria que es quedés a Barcelona i que ajudés als més necessitats enfront d'aquesta pandèmia: "Si el Barça és més que un club que ho demostri ara".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz