Televisión
Covid-19

La UE bloquejarà les exportacions de vacunes a la resta del món si en rep menys de les pactades amb les farmacèutiques

  • Brussel·les aprovarà divendres un mecanisme per limitar els enviaments, excepte en casos d'ajuda humanitària

  • Permetrà impedir a les farmacèutiques exportar els vials si considera que no es compleixen els acords amb la UE

  • El Consell Europeu demana activar un acord del Tractat de la UE per a intervenir d'urgència la producció

RTVE Catalunya
2 min.

La UE bloquejarà les exportacions de vacunes a la resta del món si rep menys de les pactades amb les farmacèutiques als contractes de compra anticipada. Aran de la disputa amb AstraZeneca, la Comissió Europea aprovarà un mecanisme per vigilar el nombre de dosis que s'exporten des de països europeus. Segons fonts comunitàries, es podrà intervenir un enviament si es detecten inconsistències en el nombre de dosis que s'haurien de quedar a la UE. Les exportacions de vacunes per "motius humanitaris" estaran exemptes de la restricció que s'aplicarà i que durarà almenys fins a finals de març.

La UE crea un mecanisme de bloqueig sobre les exportacions de vacunes

S'haurà d'autoritzar cada exportació

Des de la Comissió Europea es nega que sigui una "prohibició d'exportació" de vacunes i es defensa que només volen "controlar" quines quantitats de cada companyia van a parar a altres països. Mitjançant aquest mecanisme, la UE obligarà a informar a les autoritats nacionals de duanes sobre la seva intenció d'exportar vacunes a un tercer. En aquesta documentació s'hauran d'especificar quantes dosis es vendran, on s'han produït i a qui s'envien.

També asseguren que la mesura no va dirigida en contra de cap farmacèutica en particular, si bé el mecanisme s'ha proposat arran del conflicte amb AstraZeneca pel retard en les entregues.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz