Televisión
Reaccions dels partits

El PSC reclama acatar la resolució del TSJC

  • El líder dels socialistes catalans demana al Govern que segueixi amb els preparatius de les eleccions

  • ERC ironitza que Illa "ja té el que volia"

  • JxCat considera la suspensió "un atac a la democràcia"

RTVE Catalunya
4 min.

El PSC, el partit que obertament s'havia oposat a l'ajornament electoral, diu que les decisions judicials s'han de respectar, i que ells ja van avisar dels dubtes jurídics que hi ha al voltant d'endarrerir els comicis.

"En la mesura que hi ha altres recursos presentats, no té sentit que el PSC afegeixi un altre entrebanc. Que ningú pugui pensar que fem res per interès electoral. No és aquest el nostre plantejament i no ho ha estat en cap cas des del primer moment".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida a acatar la decisió del TSJC i ha reclamat a l'executiu català que mentre no hi hagi una decisió definitiva se segueixi amb els preparatius dels comicis. En aquest sentit, ha recordat que ara el decret que convoca les eleccions per al 14 de febrer "segueix absolutament vigent". D'altra banda, ha descartat que el PSC presenti un recurs contra l'ajornament electoral després de parlar per telèfon amb el ministre de Sanitat i candidat, Salvador Illa.

D'altra banda, ha descartat que el PSC presenti un recurs contra l'ajornament electoral després de parlar per telèfon amb el ministre de Sanitat i candidat, Salvador Illa.

ERC carrega contra Illa

"A les urnes siguin quan siguin les eleccions, no deixarem que te'n surtis"

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, s'ha dirigit aquest dimarts al presidenciable del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, i ha ironitzat que ja té "el que volia" amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment el decret que ajorna les eleccions del 14-F. La portaveu d'ERC ha lamentat la "judicialització" de la política catalana i ha acusat el govern espanyol de "maniobrar" per aconseguir la decisió del TSJC.

Marta Vilalta (ERC) ironitza que Illa "ja té el que volia" ACN

Ciutadans

El líder de C's a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dilluns que "no es pot votar" en un entorn que suposi un risc "per la salut de les persones". Així s'ha pronunciat respecte a la decisió del TSJC de suspendre cautelarment el decret de suspensió de les eleccions, previstes inicialment pel 14-F. Carrizosa ha demanat al Govern de la Generalitat que "modifiqui" allò que faci falta i que "busqui" una fórmula adequada per fer possible aquesta suspensió. La formació ha recordat que no te cap tipus d'interès "electoralista" com "el PSC", però ha avisat que tampoc permetrà que durant els pròxims mesos l'executiu quedi lliure de "control parlamentari".

JxCat ho qualifica "d'atemptat contra la democràcia"

"La política s'ha de deixar de resoldre als tribunals"

La presidenciable de JxCat a les pròximes eleccions catalanes, Laura Borràs, creu que alguns partits "volen fer per la via judicial allò que no poden fer a les urnes". Així s'ha pronunciat aquest dimarts després de saber que el TSJC ha suspès de forma cautelar el decret que ajorna els comicis del 14-F. Una decisió que ha qualificat "d'atemptat contra la democràcia", lamentant que Catalunya es troba en un estat permanent de "fiscalització". "La política s'ha de deixar de resoldre als tribunals"

CUP

La CUP ha assegurat aquest dimarts que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) posa en "risc" la salut pública i la democràcia amb la decisió de suspendre cautelarment el decret que ajorna les eleccions del 14-F. En una publicació a Twitter, els cupaires han defensat que el tribunal genera un "risc" quan obliga 200.000 persones a escollir "entre votar o trencar les mesures sanitàries bàsiques".

Comuns

La presidenta de CatECP i presidenciable dels comuns a les eleccions al Parlament, Jéssica Albiach, creu que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment el decret que ajorna els comicis del 14-F és "incomprensible". "El Govern de JxCat i ERC no ha fet bé la seva feina però l'ajornament és de sentit comú amb les unitats de cures intensives col·lapsades i gent que no podrà votar", ha lamentat.. La líder dels comuns al Parlament ha defensat que la formació està preparada per votar "quan calgui".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz