Televisión

Seat acorda un ERTO que afectarà un màxim de 550 treballadors al dia fins al juny

  • L’expedient serà voluntari i l’empresa complementarà l’atur amb fins al 80% del sou

  • La restricció del subministrament de semiconductors a tot el món obliga a parar

  • Els sindicats acorden també que no hi hagi producció a cap de les línies durant 20 dies

RTVE Catalunya
2 min.

Seat acorda l'ERTO per un màxim de 550 treballadors fins a juny | Climent Sabater

La direcció de Seat i els sindicats han acordat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que enviarà a casa 550 treballadors al dia durant cinc mesos, fins el 30 de juny. L’expedient afecta concretament a 400 persones de la planta de Martorell i 150 del centre de Zona Franca.

A més, es preveu tancar totalment entre 20 i 30 dies aquestes dues plantes i el centre de components del Prat. La mesura en aquest cas si deixarà quasi tota la plantilla, 12 mil treballadors, a casa. L’expedient no afectarà en termes de personal, però, a la divisió de Seat Components, encara que si que deixarà de produir durant 30 dies.

L'empresa complementarà l'atur dels afectats fins al 80% de sou

L’ERTO és per causes organitzatives i productives arran dels problemes de subministrament de components per la manca d’estoc de semiconductors a escala mundial. . En tot cas l’acord preveu que l’expedient sigui voluntari i l’empresa completarà la prestació per desocupació dels afectats amb fins al 80% del salari i oferirà la possibilitat de fer cursos de manteniment amb el 100% de la remuneració.Seat preveu recuperar al llarg de tot l’any el volum de producció de vehicles que no es puguin fer durant aquetes setmanes i confia a no haver d’aplicar l’ERTO en tota la seva extensió a l’espera que millorin els subministraments.

Afectada la línia del León i el Formentor

Els treballadors afectats de la planta de Martorell pertanyen a la línia 2, encarregada de la fabricació del SEAT León i SEAT Formentor. Aquesta reduirà el ritme de producció de tres a dos torns per la falta de semiconductors. Una part dels treballadors d'aquesta línia cobrirà l'increment de la línia 1 a tres torns a ple rendiment per l'èxit comercial del SEAT Ibiza i el SEAT Arona, mentre que la resta formarà part de l'expedient.

Els sindicats qualifiquen l'acord de positiu

CCOO ha qualificat a través d’un comunicat l’acord de positiu tot i que coincideix amb UGT que els hauria agradat poder reduir encara més l’impacte negatiu sobre la plantilla. La CGT s’ha desmarcat de l’acord tot i que els sindicats han negociat amb l’empresa un pla social amb complements a la prestació de desocupació de fins al 90% per millorar la retribució dels empleats, així com la garantia del cobrament íntegre de les quatre pagues extraordinàries o el gaudi de les vacances.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz