Televisión

El Govern descarta "en principi" noves restriccions abans de Reis

RTVE Catalunya
2 min.

El conseller d'Interior, Miquel Samper, ha assegurat que "en principi no hi ha previsió d'un escenari de canvis en les mesures contra la Covid-19 abans de Reis". Això sí, ha advertit que "res no és impossible" perquè qualsevol modificació de les actuals restriccions dependrà de l'evolució de les dades sanitàries.

Interior ha presentat el dispositiu per vetllar per la seguretat durant la nit de Cap d'Any. El comissari dels Mossos d'Esquadra, David boneta ha explicat que es desplegaran fins a 3.600 agents per reforçar els controls entre les 22 hores i fins a les 10 del matí. En aquest sentit ha apuntat a l'especial vigilància "per evitar la celebració de festes il·legals amb una alta concentració de persones".

Per la seva banda, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha llençat una crida a "evitar qualsevol desplaçament que no sigui estrictament necessari" com anar a fer companyia a les persones grans que necessitin un acompanyament emocional.

Protecció Civil nega permissivitat

Protecció Civil descartat canvis d'última hora que impliquin un enduriment de les mesures vigents per aquest Cap d'Any. La directora general, Isabel Ferer, ha negat en aquest sentit que hi ha permissivitat recordant que una de les poques concessions que es fan és l'ampliació del toc de queda a la una de la matinada i els desplaçaments per veure familiars per evitar que persones que viuen soles quedin en "desemparament". La directora general ha assegurat a una entrevista a Catalunya Ràdio entendre la preocupació dels sanitaris però ha defensat que s'han de tenir en compte molts aspectes per mantenir l'"equilibri precari" entre sanitat, economia i aspectes socials.

La velocitat de contagi baixa per sota de l'1

Catalunya ha sumat en les darreres 24 hores 3.805 nous contagiats per la Covid-19. És la xifra més alta des de principis de novembre. Malgrat tot, s'ha aconseguit reduir la velocitat de contagi del virus per sota de l'1 per primera vegada des del 14 de desembre. També el risc de rebrot continua la dinàmica positiva dels darrers dies i s'ha situat en els 324 punts (-4). El nombre d'hospitalitzats ha baixat en 25 pacients menys fins a situar-se en els 1.795 i els crítics a l'UCI es mantenen al voltant dels 380. En paral·lel ja hi ha 1.233 persones residents a geriàtrics i professionals que els cuiden que han rebut la primera de les dues dosis contra la Covid-19.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz