Televisión
Incendi tràgic al barri del Gorg

Comença l'enderroc de la nau de Badalona

  • El gruix dels treballs serà a la façana del carrer Guifré per descartar que hi hagi més víctimes mortals atrapades

  • Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant, mentrestant, les causes del foc

  • El TSJC confirma que no van rebre cap denuncia per l'ocupació de la nau

RTVE Catalunya
3 min.

L'enderroc de la nau cremada al barri del Gorg de Badalona ha arrencat aquest dissabte al matí. Els treballs costaran 119.000 euros i els farà l'empresa Roig, segons han informat fonts del consistori. Aquest mateix divendres representants de l'empresa ja han estat al lloc dels fets i els operaris hi seran a partir d'aquest dissabte. Els primers treballs es faran a la façana del carrer Guifré, en una de les zones estructuralment més malmeses. Els Bombers no hi van poder accedir i només es va fer una inspecció "superficial" amb dron i gossos.

Tot i que en principi es va descartar que es poguessin trobar més víctimes mortals, seran els treballs de desenrunament els que acabin de confirmar-ho. Els investigadors del Mossos d'Esquadra estaran presents durant les obres per poder continuar la seva tasca i intentar aclarir les causes del foc. En aquest sentit, els treballs avançaran d'acord amb les preceptives autoritzacions judicials

Només el 44% han recollit els ajuts

L'alcalde de la localitat, Xavier Garcia Albiol, ha celebrat que els treballs ja hagin començat perquè així "podrem saber la magnitud de la tragèdia el més aviat possible". D'altra banda, ha assegurat que "només el 44% de les persones que van sol·licitar ajuts a l'ajuntament s'hi ha presentat" i ho ha titllat "d'inadmissible". L'alcalde també ha anunciat que interposaran una querella criminal a "tothom qui digui que hem tallat l'aigua de la nau". A més, ha deixat clar que la demolició es fa "seguint criteris d'emergència" i creu que és una "ironia" que la propietat de la nau digui que no se'ls ha demanat permís per fer l'enderroc.

Cap denuncia per ocupació de la nau

De la seva banda el TSJC confirmava aquest divendres que no van rebre cap denuncia per l'ocupació de la nau. Els propietaris asseguren que no van fer res per "raons humanitàries".

Aquest divendres ha estat un dia de dol a tot Catalunya per les 3 morts a l’incendi de la nau ocupada de Badalona. El departament d’Interior va donar per descartat que hi hagi més víctimes mortals després que els Bombers hagin inspeccionat l’interior de l’edifici amb drons i gossos. L’Ajuntament començarà avui mateix a enderrocar l’edifici.

Tres ferits en estat greu

El tràgic incendi de la nau ocupada al barri del Gorg de Badalona deixa un balanç de tres víctimes mortals i tres ferits greus. Hi ha 102 supervivents que, de moment, s'han repartit a diferents naus de la zona amb l'ajuda d'entitats socials i només una quinzena ha acceptat anar a l'alberg que els ofereix l'Ajuntament.

Totes les hipòtesi obertes

L'edifici abandonat va patir 4 esfondraments durant les tasques d'extinció. Una d'elles quan els bombers començaven el rescat. La virulència de les flames ha deixat molt malmès l'edifici de tres plantes. Les primeres investigacions han detectat que la llum de l'edifici estava "punxada" el que eleva el risc d'una sobrecàrrega elèctrica. També hi havia espelmes a l'interior el que també hauria pogut causar el foc. Unes hipòtesi que de moment els Mossos d'Esquadra encara consideren prematura a l'espera de seguir amb les investigacions.

La nau va ser ocupada fa una quinzena d'anys i s’havia convertit en lloc de pas, sobretot d’immigrants d’origen subsaharians. L'Ajuntament calcula que hi podrien ocupar la nau habitualment entre 100 i 200 persones.

La nau incendiada portava una decada abandonada

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz