Televisión
Cafè d'Idees

La Generalitat permetrà trobades per Nadal de fins a 10 persones i d'un màxim de 2 bombolles

  • Josep Maria Argimon confirma que la mascareta seguirà sent obligatòries a les aules

  • "El sistema de rastreig no pateix un problema d'efectius sinò de coordinació entre les diferents fases", afirma

  • Si els números continuen baixant, la Generalitat activarà la fase 2 de la desescalada el dilluns 7 de desembre

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

2 min.

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat, confirma que durant el Nadal es permetran trobades de fins a deu persones i de no més de dues bombolles de convivència. Igualment, aquesta setmana es decidirà si els nens de menys de 14 anys comptaran en aquest màxim de deu persones per les reunions. Argimon ha volgut deixar clar que aquestes festes no seran com les de sempre i situa l'objectiu del Govern més enllà: "la fita és arribar a gener i febrer amb bones dades".

El paper fonamental dels professors a les escoles

Josep Maria Argimon valora molt positivament la tasca que els mestres estan fent a les aules, però de moment les mascaretes seguiran sent obligatòries als centres d'ensenyament. Consideraria una fita que, arribat el tercer trimestre, es poguessin relaxar aquestes mesures.

Canvi a fase 2 de la desescalada

Josep Maria Argimon confirma que si els números continuen baixant, entraríem en la fase 2 de la desescalada el proper dilluns dia 7 de desembre, enmig del pont de la Puríssima.

"El sistema de rastreig té molt a millorar"

El secretari de Salut Pública de la Generalitat assumeix que el sistema de rastreig necessita millorar la coordinació entre les diferents fases del procés, però nega que tingui un problema d'efectius: "s'han incorporat 400 persones", assegura. Afirma que ell ja hauria activat l'app Radar Covid, recordant que només detecta contactes, però no pot fer cap seguiment ni rastreig.

Dubtes sobre si les farmàcies han de fer tests a la població

Preguntat sobre si les farmàcies haurien de poder fer tests, Josep Maria Argimon té dubtes: "hi haurà farmàcies que per espai i mitjans podrien fer-ho, però moltes d'altres no", explica. No s'oposa a que ho facin, però creu que seran poques les que finalment ho assumeixin. Respecte a la vacuna, confirma que es respectarà l'ordre de prioritat en la vacunació i diu què es permetrà a la sanitat privada administrar-la.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz