Televisión
Cafè d'idees

Ester Capella acusa el Suprem de "trencar" el sistema penal amb el presos independentistes

  • La consellera de Justícia creu que hi ha arguments jurídics per acceptar la semillibertat dels presos

  • Esther Capella: "És deplorable que puguis assabentar-te abans per un mitjà que per la notificació de la resolució"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha acusat al Tribunal Suprem de canviar el dret penitenciari afectant el dret d'expressar les idees polítiques: "Defensar la independència de Catalunya no està al codi penal. El Suprem fa un pas més enllà". Capella considera que si el "ho tornarem a fer" es converteix en "una presumpció de culpabilitat" i seria un trencament explícit del fonament jurídic.

La filtració ha estat "deplorable"

Esther Capella ha considerat que hi ha arguments jurídics per acceptar la semillibertat dels presos i critica la posició de la Fiscalia. La consellera ha titllat de "deplorable" les filtracions a la premsa abans de conèixer la resolució de primera mà.

"Sí d'ERC als pressupostos"

Sobre l'aprovació dels pressupostos de l'estat la consellera de Justícia, ha dit que vivim uns moments excepcionals "amb posicions polítiques excepcionals". Capella ha respost les crítiques de Junts per Catalunya recordant-los el pacte a la Diputació de Barcelona: "Jo ho entenc tot, però no he vist una alternativa a la posició d’ERC als pressupostos, fins i tot una part del grup de JxCat està disposat a donar-hi suport".

"Ganes de fer política n'he tingut sempre, on calgui"

La consellera de Justícia ha dit que segueix tenint ganes de fer política "on calgui" i no ha descartat ser la candidata d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona tot i que ha recordat que "tenim un gran candidat com Ernest Maragall, que va guanyar les eleccions des de la segona República".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz