Televisión
Cafè d'idees

Meritxell Budó: "No sé si es podran celebrar les eleccions el 14-F"

  • Meritxell Budó assegura que fan tot el possible per garantir el dret a vot de tothom

  • La portaveu del Govern diu que canviaran els ajuts als àutonoms que afavorien "al primer que arribava"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

Les eleccions el 14 de febrer no estan garantides

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó ha assegurat que estan fent "tot el possible" per garantir el dret a vot i a la informació i alhora preservar la salut i la higiene per poder celebrar les eleccions el 14 de febrer. Budó ha dit que el govern treballa ara per trobar els protocols que ho garanteixin si bé no ha assegurat: "No sé si es podran celebrar aquestes eleccions".

Mobilitat el pont de desembre

La consellera de la Presidència ha obert la porta a aplicar des de l'inici del pont del desembre, és a dir a partir del dia 5, les mesures del segon tram. Això implicaria que si les dades epidemiològiques acompanyen, durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu. "És possible ajustar la data, si les dades epidemiològiques ens acompanyen", ha assegurat.

La Missa del Gall més d'hora

De cara a les festes de Nadal, la consellera de Presidència espera que es podran reunir les famílies, però no més de 10 persones i ha reconegut que no serà una Nadal ni un Cap d'Any com els que hem viscut fins ara. Ha posat d'exemple la missa del Gall: "Potser haurem de fer una Missa del Gall més d'hora".

"No hem donat una bona imatge"

Meritxell Budó ha reconegut la mala imatge que ha donat el Govern aquesta setmana per la filtració de l'esborrany sobre les mesures per a la reobertura d'activitats i ha afirmat que està compromesa perquè no torni a passar: "El que em quedo d'aquesta setmana és que hem estat capaços d'arribar a un acord". Budó ha evitat però desautoritzar les crítiques de Ramon Tremosa a la consellera de Salut, Alba Vergés.

Els ajuts a 'qui primer arribi' canviaran

Sobre el polèmic procediment per demanar ajuts per part dels sectors afectats per la crisi, Meritxell Budó ha explicat que aviat ho canviaran: "El mecanisme basat en el qui primer arriba, no és el que necessita la nostra ciutadania". Budó ha afirmat que estan mirant que els sol·licitants puguin presentar en temps i forma la documentació i que es puntuï d'una manera que tothom entengui, i ha posat d'exemple els ajuts a sector de l'esport que ja ha canviat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz