Televisión
Cafè d'Idees

Àngels Ponsa confia que els teatres i cinemes puguin reobrir en 15 dies

  • La Consellera de Cultura defensa obrir espais culturals si baixa la velocitat de contagi

  • Confirma que si s'allarga el tancament, s'allargaran els ajuts econòmics

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, confia en la reobertura de teatres i cinemes abans de desembre, però diu que la decisió dependrà de l'evolució sanitària. Recorda que una de les condicions era que la velocitat de contagi estigués per sota del 0,9 i es mantingués durant un període suficient.

El sector demana ajudes urgents

L'actor Josep Maria Pou ha enviat una pregunta a la Consellera on ha qüestionat per què s'han tancat espais de cultura si el Govern els havia definit com activitat essencial. Ponsa ha confirmat que ja s'han començat a repartir recursos econòmics en forma de subsidi o injecció econòmica directa. Ha explicat que la partida pressupostària de 17,2 milions d'euros equival a un mes de cessament de l'activitat, comprometent-se a allargar-ho si s'allarga el tancament del sector.

Recursos insuficients per la cultura a Catalunya

La consellera Ponsa ha reivindicat un augment del pressupost de la Generalitat per cultura, que hauria d'arribar al 2%. Defineix com "inexplicable" que a Catalunya mai s'hagi apostat per aportar els recursos suficients. Denuncia que "la situació laboral dels treballadors del sector cultural és tan precària que no s'admetria a altres sectors", i reclama la creació d'un estatut de l'artista.

Sobre les imatges de la missa de la Sagrada Família, Ponsa diu entendre les crítiques per què les imatges "feien mal als ulls". Creu que l'acte s'havia d'haver posposat o celebrat amb un aforament més reduït. Ha confirmat que hi haurà Cavalcada de Reis però adaptada a cada municipi i a la situació epidemiològica.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz