Televisión
Segueixen les restriccions pel pont

El Govern atura el canvi a fase 2 previst per dilluns

  • La consellera de Salut, Alba Verges, anuncia que el "canvi brusc" dels indicadors no permet canviar tram

  • Es manté el confinament municipal de cap de setmana i els centres comercials no podran obrir

  • El Govern podria revisar el salt de tram la setmana vinent en funció de l'evolució de les dades

RTVE Catalunya
3 min.

La consellera de Salut, Alba Verges, ha anunciat que finalment dilluns Catalunya no podra passar a la fase 2 de la desescalada. El comitè tècnic del Pla d'emergències de Protecció civil de Catalunya (Procicat) ha desaconsellat el canvi de tram després que la velocitat de propagació a Catalunya, l'Rt, es trobi ja en 0,92, tres centèsimes més que fa 24 hores. Supera així el llindar que havia marcat Salut per passar al tram dos del pla de desescalada. La consellera ha parlat d'un "canvi brusc" dels principals indicadors que no permet avançar en la desescalada.

El Govern revisarà la setmana vinent si es pot canviar de tram

La primera fase obliga, doncs, a mantenir les restriccions durant tot el pont de la Puríssima començant per la prohibició de sortir del municipi de residència els caps de setmana. L'escalada dels indicadors ha portat, de fet, al Govern ha fer una crida a evitar sortir de cap de setmana aprofitant el pont de la Puríssima i ha insistit en la prudència.

Malgrat tot, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha anunciat que " tot i que la prorroga és de 15 dies, el departament de Salut podria revisar les mesures la setmana vinent en funció de l'evolució de les dades i de la pressió assistencial.

Limitacions a bars i restaurants i centres comercials

Amb la situació actual, es mantenen els aforaments del 30% a l'interior de bars i restaurants, que poden obrir fins a les 21:30. A les terrasses només hi pot haver 4 persones per taula i s'ha de respectar els dos metres de separació. A la cultura, teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts tornen a obrir però amb aforament del 50% i un màxim de 500 persones.

Els equipaments esportius a l'aire lliure no poden superar la meitat de l'aforament i els espais tancats com gimnasos o pavellons segueixen oberts amb un aforament del 30% però amb cita prèvia. No es poden utilitzar els vestidors, tret de les piscines.

Als comerços es manté la limitació del 30% als que ocupen menys de 800 metres quadrats. Els centres comercials hauran de esperar al 21 de desembre.

El pla del Govern sobre el Nadal també podria canviar

La segona fase de la desescalada sembla que haura de esperar al 21 de desembre. Preveu que el confinament municipal de cap de setmana passi a ser comarcal però no la lliure mobilitat com estava previst. Ara bé, la directora general de Protecció Civil ha advertit que les excepcions previstes en les dates assenyalades de Nadal pel Govern encara podrien canviar en funció de les dades.

En tot cas si finalment es passa a la fase 2 l'interior de bars i restaurants, així com els comerços s'amplia al 50% d'aforament. Els centres comercials podran reobrir però al 30%. La cultura passa a un 70% d'aforament tret de museus, biblioteques i sales d'exposicions que mantindran la meitat de la seva capacitat. Les activitats esportives assoleixen el 50% d'aforament tant en interior com exterior.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz