Televisión

Documentals en català que ens fan viure altres vides

  • Gràcies als documentals podem passar una bona estona i tambe viatjar, aprendre, somniar desdel sofà de casa

  • Ara confinats, amb la família o sols, els reportatges ben elaborats s'agraeixen i ens obren una finestra al món

  • Us recomanem documentals de músics, cuiners, un pintor, una escriptora inquieta, vehícles que ens han canviat la vida i una casa amb secrets

TVE CATALUNYA
4 min.

Els documentals ens entretenen moltes de les hores que passem ara a casa, però també es aporten coneixements i aprenentatge. Ens presenten vides que ni imaginem, aficions, oficis o indrets que ignorem. A TVE Catalunya tenim programes especials de diferent contingut i que us recomanem per aquests dies.

Els músics catalans que van anar a América

El documental "L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica" evoca tota una generació de músics, la major part catalans, que durant els anys quaranta i cinquanta del segle passat van deixar enrere la dictadura franquista i se'n va anar a fer les amèriques.

Un d'ells era el multiinstrumentista Jesús Peyrón. ,Va tocar als milloras escenaris amb Frank Sinatra, Nat King Cole, Édith Piaf, Judy Garland, Benny Goodman i Xavier Cugat, entre d'altres.

Especial TVE Catalunya - L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica

El record dels que també han lluitat

'Montserrat Roig: l'hora violeta' explora l'univers i el pensament de l'escriptora i periodista catalana que vamorir de càncer el 191 amb només 45 anys.

Compromesa políticament, en la lluita antifranquista i feminista, seguin els passos de Roig per Barcelona, Formentera, Sant Petersburg i Moscou. Coneixem els seus fills i amics i veiem alguns els seus treballs, com el programa Personatges de TVE Catalunya.

El documental s'endinsa en el procés d'investigació periodística que va donar a conèixer la deportació i mort de milers de republicans catalans en els camps de concentració i extermini nazis durant la Segona Guerra Mundial, que va donar lloc al llibre "Els catalans als camps nazis" (1977), premi Crítica Serra d'Or.

Montserrat Roig: l'hora violeta

El que ens diuen les pedres, que és molt

El programa "Històries d'una casa" ens va portar fins a l'edifici d'El Consolat, al barri de Vallcarca de Barcelona.

és ua casa on no hi viu ningu i aviat serà un equupamet púbilc. Al seu interior,però i va haber molta vida: la del pintor Joan Junyer i la de la Dolors Canals, biòloga i pedagoga. Històries d'artistes, de dones pioneres i d'exili.

Històries d'una casa - 'El Consolat' al barri de Vallcarca

La filla retrata el pare artisa a 'Pater'

L'extensa carrera pictòrica del pintor Antoni Vives-Fierro, les exposicions arreu de món i la gran activitat que va desenvolupar durant tota la vida, ha quedat per sempre enregistrada al documental de la seva filla Clàudia. La directora va gravar durant 5 anys i així analitza l’evolució de l’obra. No oblida pas el paper de l'esposa i mare, Emi.

Pater, la carrera pictòrica d'Antoni Vives-Fierro - RTVE.es

La màquina que ens ha canvia la vida: el cotxe

Aquest documental mostra l’evolució passada, present i futura de la relació entre el cotxe i la societat. Actors com Marc Clotet o Nuria Visedo, l’economista Josep Maria Gay de Liébana, la cuinera Carme Ruscalleda, els periodistes Sergio Piccione o Luis del Olmo, la treballadora de SEAT Àurea López, l’humorista Jose Corbacho, l’enginyera Laura Sanz, el publicista Josep Maria Picola o el consultor Maurizio Travaglini, entre altres, ejs expliquen com els ha canviat a ells tenir o no tenir cotxe.

Documental 'Un segle, quatre rodes'

Els germans Torres i el seu somni

'La nau dels somnis. La cuina dels germans Torres' es el reportatge en el que els bessons Torres, Javier i Sergio, han aconseguit aixecar de zero un restaurant com la cuina que tenien a casa de petits, on la gent veu com es cuina el que menjara.

Mentre feien obres continuaven amb el rodatge de 'Torres en la cocina' a La 1 de TVE i buscaven finçament, olles, vaixella i estris de cuina.

Som Documentals - "La nau dels somnis. La cuina dels germans Torres"

El 150è aniversari del Port de Barcelona

El programa "Cinc dies a" ens porta a molts llocs, ens fa passar a racons que no coneixiem i veure com la gent hi viu, hi treballa, hi gaudeix. En el 150è aniversari del Port de Barcelona li van dedicar aquest especial a una de les infraestrutures mé grans i importants de Catalunya.

El reportatge ens mostra com es guanya terra al mar, l’activitat diària de pescadors, passatgers, turistes, submarinistes, agents de duanes, estibadors o la policia portuària.

'Cinc dies a' programa especial pel 150 aniversari del Port de Barcelona

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz