Televisión

Barcelona Activa: difondre l'emprenedoria social, Un edifici amb pell bioclimàtica i Lourdes Carbó

  • Avui presentem el programa d’emprenedoria social impulsat per Barcelona Activa, que dona suport a projectes amb impacte positiu.

  • Coneixerem l’edifici sostenible de l’ Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) construït amb Pell bioclimàtica.

  • Entrevistem Lourdes Carbó, la fundadora d’Alberta La Grup, una de les primeres agències a Barcelona especialitzades en l’assistència personal.

Tinc una idea - RTVE.es
2 min.

Avui presentem el programa d’emprenedoria social impulsat per Barcelona Activa, que dona suport a projectes amb impacte positiu. També coneixerem l’edifici sostenible de l’ Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) construït amb Pell bioclimàtica. Finalment, entrevistem Lourdes Carbó, la fundadora d’Alberta La Grup, una de les primeres agències a Barcelona especialitzades en l’assistència personal.

Barcelona Activa: difondre l’emprenedoria social

Barcelona Activa ha creat un programa específic per donar suport a projectes amb un impacte social positiu. El programa inclou sessions d’informació, tutories, assessorament i facilitats d’accés a finançament. El projecte de Barcelona Activa també premia les millors iniciatives emprenedores. El primer premi se l’ha endut Rebobinart un projecte que es dedica a l’art urbà. El segon premiat ha estat per Lazzum, una empresa de turisme que treballa amb persones amb alguna discapacitat. RealFunding, dedicada al finançament col·lectiu de projectes medi ambientals i socials en forma de préstec sense interessos és el tercer guanyador.

Emprenedoria social

Un edifici amb pell bioclimàtica

Avui coneixerem l’edifici de l'ICTA, l’ Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, singular arreu del món pels criteris de sostenibilitat amb els quals ha estat construït. L’edifici, de pell bioclimàtica, ha estat creat des d’un bon començament amb materials ecològics sostenibles, per això és considerat una de les joies de la corona de la Universitat Autònoma de Barcelona, que fa poc ha rebut la distinció com "Universitat més ecològica del món".

Hort urbà

Lourdes Carbó: Com treballa una assistent personal

Lourdes Carbó és la fundadora de la primera agència espanyola especialitzada en els serveis d'assistència personal. Ella mateixa ens explica en què consisteix la seva feina. “Un assistent personal, en definitiva, el que ofereix és temps als seus clients” diu Carbó. Juntament amb “guanyar temps”, un assistent personal també ha de tenir molt en compte l’eficàcia, el tracte i la discreció. L’auge de Barcelona com atractiu turístic per les famílies internacionals ha influït en la decisió de Carbó d’emprendre aquest projecte.

Lourdes Carbó

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz