Televisión

Les obres de teatre de TVE Catalunya, completes i de franc, online

  • Des de l'any 2008 es publiquern a la web de TVE Catalunya tots els programes que s'emeten en català

  • L'arxiu històric es va afegint als continguts de la web en català de TVE, amb imatges del 1959 fins l'actualitat

  • Les obres de teatre en català, emeses des del 1975, són dels programes històrics més vistos online

FRANCESCA PUIG
3 min.

L'Arxiu de TVE Catalunya conté els enregistrament que s'han pogut conservar des que el 1959 van començar les emissions. Als inicis, la televisió es feia amb enregistrament en cintes de cinema que s'havien de revelar. Després va aparèixer els sistema de vídeo: el procés d'editage i emissió es feu més ràpid, però sovint les cintes s'aprofitaven cintes i s'hi enregistrava un cop i un altre a la mateixa cinta.

Durant anys també, els programes es feien en directe i no se'n guardava una còpia. A més, molts d'aquests suports no eren de vida llarga com ara, ja que eren fets d'emulsions sensibles i per tant canviants amb el pas temps, les condicions d'emmagatzematge...

Els serveis de documentació i arxiu de TVE Catalunya han maldat durant anys per conservar i documentar les produccions de televisió a TVE Catalunya de totes les èpoques, tret de les que per molt antigues o malmeses, era impossible de mantenir.

Dels grans magatzems a la digitalització: tothom en pot gaudir

Centenars de professionals que durant anys han anat pasant pels estudis de TVE a Catalunya, primer a Miramar i més tard a Sant Cugat del Vallès, han vist conservat el seu treball en grans magatzems. També tots els que no pertanyien a RTVE i que han passat pels platós, per exemple com a presentadors, actors o actrius, especialistes...

Internet permet oferir 'a la carta' de RTVE tots els continguts, a tothom i gratuïtament

La tecnologia i internet ens permeten ara oferir a través el servei 'a la carta' de RTVE tots els continguts que es poden digitalitzar i que com a empresa pública, s'ofereixen a tothom i gratuïtament.

Des de l'any 2008, la web de TVE Catalunya reunieix tots els continguts que s'emeten en català perquè puguin ser consultats pels espectadors i internautes en qualsevol moment.

Poc després es va començar a posar en marxa la publicació de programes i imatges de l'Arxiu històric de TVE Catalunya. Els continguts que recuperem per a aquest espai obert a través d'internet, van variant: sovint un aniversari, un esdeveniment del que fem record, la biografia amnb imsatges i paraules de les persones que han fet país i que per llei de vida ens deixen...

Un dels espais que més il.lusió ens fa és el de Teatre en català. La primera obra que guardem completa és Sílvia Ocampo, emesa en català per a tot l'estat el 1975.

iRTVE Catalunya poc a poc les anem publicant i sobretot ens esperona que molts internautes hi passen molt bones estones, molts perquè són del món de l'escena. O senzillament perquè teatre i cultura sempre venen de gust: gaudim-ne!

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz