Televisión
Del 31 d'agost al 15 de setembre

"Instal·lació urbana 50 monitors" a Madrid

  • Es tracta d'un muntatge innovador i espectacular que recull la història de la televisió

  • L'exposició s'instal·larà a la Plaza de España del 31 d'agost al 15 de setembre

50! anys
2 min.

Amb motiu del 50è aniversari de TVE Catalunya arriba a Madrid una exposició urbana espectacular sobre la història dels darrers 50 anys: la 'Instal·lació Urbana 50 Monitors'. Les 51 pantalles que formen la mostra emetran les fites televisives de cadascun d'aquests anys de TVE Catalunya. La Instal·lació ja s'ha estrenat a Barcelona, Lleida i Girona.

Des del 31 d'agost fins el 15 de setembre de 2009, TVE Catalunya vol mostrar a Madrid,

 a través d'una exposició efímera, el que han estat aquests 50 anys d'història.

La 'Instal·lació urbana 50 monitors' és un recorregut visual a través de 51 pantalles posades en fila. Cada monitor mostra simultàniament i de forma representativa un minut i mig de les imatges més destacades de cadascun dels anys que ha complert la nostra televisió, començant pel 1959 fins a arribar al 2009. Cada pantalla correspon a un any diferent, i així es passarà del blanc i negre al color en uns 45 metres d'exposició sincronitzada. 

La realitzadora de l'exposició Ester Martínez ha fet el treball de recerca i muntatge amb el suport del departament de documentació, imatge i so de TVE Catalunya. S'han recuperat imatges de l'arxiu històric, s'han seleccionat i muntat de la forma més adient per impactar l'espectador i aconseguir que en pocs segons tingui una visió del més destacat de cada any. 

Els vianants podran fer memòria del que han viscut, el que han oblidat i el que ha passat a la seva ciutat, a la comarca i al país des que TVE Catalunya n'és testimoni i en guarda l'arxiu de memòria històrica.

És la manera més innovadora d'exposar la història de TVE Catalunya, que és la història de la societat catalana.

La 'Instal·lació Urbana 50 monitors' romandrà a Madrid fins el dia 15 de setembre. 

www.rtve.es/television/catalunya

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz