Noms propis

L'escriptora i matemàtica Carme Torras, aquesta setmana a 'Noms propis'

Li agrada molt la filosofia i considera imprescindibles la reflexió i l’esperit crític

Reivindica la presència de més dones en l'especialitat de les matemàtiques

Dissabte, 25 de març, a les 13:30 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler conversarà amb Carme Torras, matemàtica experta en intel·ligència artificial, robòtica i escriptora. Va estudiar matemàtiques aplicades i va obtenir una beca per ampliar estudis als Estats Units on es va introduir en el món de la robòtica.

Al seu llibre 'Estimades màquines', planteja una reflexió sobre l’ús que fem de la tecnologia i com està transformant la manera de pensar o de sentir.

Reflexiona sobre l'ús que fem de la tecnologia i com està transformant la manera de pensar o de sentir RTVE CATALUNYA

Carme Torras té molt clar que hem d’avançar en la tecnologia però fent-ne un ús raonable. Segons el seu parer, un robot mai pot substituir una persona, però si que pot ajudar-la. Per això és una gran defensora de tot el allò relacionat amb el món de la robòtica assistencial, com per exemple, els robots que donen suport a malalts de llarga estada o a persones que pateixen Alzheimer.

Carme Torras és una gran defensora de la robòtica assistencial RTVE CATALUNYA

Sobre el debat ètic que hi ha darrere de l’ús de la tecnologia, assegurarà a 'Noms propis' que el més important és que hi hagi una bona educació des de ben petits que inclogui una formació tecnològica.

A banda de la filosofia i les matemàtiques, Carme Torras és una gran apassionada del bàsquet. De jove va jugar en un equip de primera divisió i ha continuat practicant fins actualment, que forma part d’un equip de veteranes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz