Fet a mà

La constància dels artesans, a 'Fet a mà'

  • El programa descobreix l'ofici de matalasser, de ceramista i l'art de crear barrets

  • En aquest capítol Juan Avellaneda estarà acompanyat del periodista i presentador Marc Giró

  • Diumenge, 11 de desembre, a les 13:20h a La 2

  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

'Fet a mà' és una producció de RTVE Catalunya en col·laboració amb Lavinia Audiovisual que mostra històries d'artesans que han fet realitat els seus somnis. Presentat pel dissenyador Juan Avellaneda, s'emet els diumenges a La 2.

Aquesta setmana, 'Fet a mà' abordarà la constància en l'artesania amb Carles Casas, matalasser des dels 50 anys; la japonesa Chisato Kuroki, que encara aprèn del què li dona la ceràmica, i la Gema Galdón, celebrity dels barrets, que mostrarà al Marc Giró i al Juan Avellaneda el seu procés de creació.

El Juan Avellaneda sap molt bé que en el món de la moda no es pot tenir èxit sense esforçar-se. En aquest capítol de 'Fet a Mà', el Juan buscarà artesans distingits per la seva constància treballant i que, sense referents en el seu camp, s'hagin dedicat en cos i ànima a tirar endavant el seu projecte.

A Gironella, al Berguedà, el Juan coneixerà un expert en el confort. Quan tenia 50 anys, el Carles Casas va decidir deixar-ho tot i recuperar una professió gairebé desapareguda a Catalunya: la de matalasser. Envoltat de llana, lli, espelta i cotó, el Juan descobrirà els secrets que amaguen els matalassos que han seduït a tothom de la zona.

Carles Casas ho va deixar tot pels matalassos, a més fa les seves pròpies eines rtve catalunya

Esbrinarà per què i on viu la Chisato Kuroki, una japonesa establerta a Catalunya des de fa tres dècades i que ha portat les tècniques artesanes del seu país nadiu a la ceràmica d'aquí, com el raku, una tècnica i tipus de terrisseria tradicional japonesa. Tot i que la nostra artesana ens mostrarà d'una forma particular com demana que les peces es cuinin adequadament.

Chisato Kuroki porta més de tres dècades dedicada a la ceràmica rtve catalunya

A la ciutat comtal, al barri de Gràcia, hi ha ubicat un taller de barrets, els mateixos que han vestit els protagonistes de les pel·lícules de Woody Allen i Isabel Coixet. El Juan s'enamorarà de les creacions de la Gema Galdón, una celebrity dels barrets, que ha aconseguit fer de la professió la seva passió. I amb el Marc Giró provaran, amb les seves pròpies mans, el procés de creació d'un barret únic.

Gema Galdón és una referent en el món dels barrets rtve catalunya

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz