Perduts en el temps

La revolució esportiva, a 'Perduts en el temps'

  • Anna Bertran s'endinsa en el món de l'esport a través del Club Natació Barcelona i del Club Tenis Mar

  • Dimarts, 2 de novembre, a les 18:10h i dissabte 6 a les 14:00h a La 2

  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

1 min.

'Perduts en el temps' és una manera amena d'explicar la història fent que l'espectador se senti un explorador. El programa està dirigit per Àngels Villar i presentat per Anna Bertran. S'emet els dimarts a La 2 i es torna a emetre els dissabtes al migdia.

Fins fa més o menys un segle això de fer esport era cosa de rics, amb la recuperació dels Jocs Olímpics tot va canviar. A tothom li van venir ganes de moure's, de fer salts, jugar o nedar. I sembla que encara no ens n'hem cansat. 'Perduts en el temps' visita, aquesta setmana, els pavellons, pistes, clubs i camps de joc que van haver de construir per acollir tanta activitat.

A finals del segle XIX només feia esport l'aristocràcia, però durant el segle XX es va produir un canvi radical. Gran part de la responsabilitat la va tenir el pedagog i amant de l'esport Pierre de Coubertin que va tenir la idea d'organitzar unes olimpíades inspirades en les dels antics grecs. El 1896 s'inauguraven a Atenes els primers Jocs de l'era moderna, que canviarien la nostra manera de concebre l'esport.

Anna Bertran es llença a la piscina rtve catalunya

En aquesta revolució esportiva ha estat fonamental el paper dels clubs d'esports. Avui l'Anna Bertran en mostrarà dos: el Club Natació Barcelona, que sempre ha estat una planter d'esportistes d'elit, i el Club Tenis Mar, que era eminentment un centre social i d'oci.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz