RTVE Catalunya

RTVE Catalunya aposta pel teatre en català

  • La 2 emetrà en els propers mesos quatre obres teatrals

  • Ràdio 4 coproduirà quatre peces de ràdio-teatre amb la Sala Beckett

  • 'La quarta paret' i 'Sala 4', a La 2 i a Ràdio 4, respectivament

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

Amb motiu del Dia Internacional del Teatre, aquest dissabte, RTVE Catalunya anuncia l'estrena de dos nous programes de teatre en català. D'aquesta manera, l'empresa pública aposta per promoure el sector del teatre contemporani català tant a televisió, sota el nom de 'La quarta paret', com a ràdio amb el programa 'Sala 4'.

'La quarta paret'

Pel que fa a TVE, el nou programa oferirà quatre obres de teatre gravades per a RTVE Catalunya en un nou format audiovisual desenvolupat per Focus. Entre elles hi ha dues produccions vigents a la cartellera i les altres van presentar-se en el combat de dramatúrgia del Temporada Alta de Girona 2020.

La temàtica general de les quatre peces teatrals aborda problemes actuals. La primera d'elles, 'Els Brugarol', està escrita i protagonitzada per Ramon Madaula. Les altres tres obres, 'Sandra', 'Puzles' i 'A l'altre barri', són de les autores Daniela FreixasMarta Aran Laia Alsina, respectivament.

Les quatre obres de teatre s'emetran al llarg de l'any a La 2 de RTVE Catalunya. El programa estarà dirigit per la periodista Elisabet Anglarill i es titularà 'La quarta paret' fent referència al concepte d'ús teatral quan l'actor trenca el mur que el separa de l'espectador.

­­­

'Sala 4'

Ràdio 4 de RNE i la Sala Beckett del Poblenou de Barcelona, dirigida per Toni Casares, sumen esforços per retornar el radio-teatre a la radiodifusió catalana. A partir del mes d'abril del 2021, coproduiran quatre obres de teatre contemporani originals obrint de nou el camí de ficcions sonores de ràdio.

'Sala 4' ha començat amb l'encàrrec, la producció i realització de quatre textos dramàtics de nova creació, autònoms, de 25 minuts de durada. Tant autors com directors són professionals de gran trajectòria: Jordi Galceran, Cristina Clemente, Jordi Casanovas i Clàudia Cedó. Tots ells treballaran sota la Direcció artística de Sergi Belbel. El disseny sonor del programa anirà a càrrec del director artístic Jordi Bonet, conjuntament amb els professionals de Ràdio 4, Joan Melero, Antoni Flores i Raúl Hernández.

L’aposta de RTVE Catalunya pel teatre en català és una nova acció de suport a la cultura que s’afegeix a la programació de pel·lícules en català i a programes de música en viu estrenats aquesta temporada.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz