Festival de Peralada

RTVE col·labora un any més amb el Festival Castell de Peralada

  • S'emetrà un concert que unirà l'art de Santi Moix i la música del Liceu

  • 'La nit de la sanitat' s'emetrà dissabte, 25 de juliol, a les 00:10h a La 2

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

RTVE emet dissabte l'espectacle del Festival Castell de Peralada, 'La nit de la sanitat', dedicat a tots els sanitaris que lluiten per combatre la Covid-19. El concert anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons, acompanyada de les pinzellades de l'artista Santi Moix.

Per primera vegada es podrà veure i escoltar dissabte en directe, a les 22h, a rtve.es, al Youtube de La 2 i a Ràdio 4 a càrrec de la periodista de la casa Agnès Batlle. A més, s'emetrà en diferit a La 2 a les 00:10h en un programa especial conduït pel periodista de TVE Catalunya Francesc Cruanyes. També es podrà escoltar pròximament a Radio Clásica.

L'orquestra interpretarà la Simfonia número 7 en la major de Ludwig van Beethoven, en commemoració del 250è aniversari del naixement del compositor. Seguida de la música per als reials focs d'artifici de Georg Friedrich Händel​.

Per la seva banda, l'artista plàstic Santi Moix omplirà de colors una obra on emprarà la pintura al fresc que va portar a terme a l'església romànica de Saurí, al Pallars, i substituirà la pólvora dels focs artificials per l'esclat de la pintura en viu.

El Festival Castell de Peralada estrena el 2020 una edició excepcional i adaptada a la situació actual, totalment gratuïta per poder gaudir on-line a través de la pàgina web del Festival (festivalperalada.com) i que se celebrarà al recinte del Carme del castell de Peralada entre el 22 i el 31 de juliol de 2020. Dimecres s'estrena amb la bailaora María Pagés.

La relació de col·laboració de RTVE amb el Festival Castell de Peralada es remunta als seus inicis. Ja a l'agost de 1988 es va retransmetre, en directe per La 2, el recital del tenor català Josep Carreras. Una mostra més de la voluntat de RTVE per la promoció i difusió dels festivals rellevants que promouen la cultura.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz