Els premis es lliuraran el dilluns 29 de abril a Barcelona

'Las distancias', dirigida per Elena Trapé i participada per RTVE, millor pel·lícula espanyola en els Premis RNE Sant Jordi

  • Bárbara Lennie, millor actriu espanyola per 'Petra', 'El reino', 'Todos lo saben' i 'La enfermedad del domingo', i Antonio de la Torre, millor actor espanyol pel seu paper a 'El reino'

  • El premi a la millor òpera prima ha estat per 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico, també participada per RTVE

COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA
2 min.

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dilluns els guardons que lliura RNE Catalunya. 'Las distancias' ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. Bárbara Lennie i Antonio de La Torre han estat triats millor actriu i millor actor espanyols. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico. I en l'apartat internacional 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, ha estat considerada la millor pel·lícula, i Harry Dean Stanton i Vicky Krieps, millor actor i actriu respectivament.

'Las distancias', dirigida per Elena Trapè i participada per RTVE, és la millor pel·lícula espanyola de la 63a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. Bárbara Lennie recollirà el guardó com a millor actriu espanyola per la serva feina a 'Petra', 'La enfermedad del domingo' (participades per RTVE), 'El reino' i 'Todos lo saben'. Antonio de la Torre recollirà el de millor actor espanyol per 'El reino'. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició es 'Viaje al cuarto de una madre', que dirigeix Celia Rico i també està participada per RTVE.

En l'apartat internacional, 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, s'ha erigit amb el premi a millor cinta estrangera, i Vicky Krieps (per 'El hilo invisible') i Harry Dean Stanton (per 'Lucky') han estat mereixedors dels guardons a millor actriu i actor estrangers, aquest darrer a títol pòstum.

El jurat, presidit per la periodista especialitzada en cinema de RNE Conxita Casanovas, aplega els crítics i especialistes més representatius del setè art en els mitjans de comunicació.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi a la Indústria, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. A més, els oients de Ràdio 4 escullen mitjançant una votació les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. El nom dels guanyadors d'aquests premis es farà públic més endavant, abans de la gala de lliurament, que se celebrarà el 29 de abril a Barcelona.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz