10 d'octubre de 1960

"Amigos del martes"

SONIA MORALES PÉREZ
2 min.

El 10 d'octubre de 1961 es va estrenar en TVE el cèlebre programa "Amigos del martes", amb Artur Kaps, Franz Johan i Gustavo Re, procedents del "Clan de los Vieneses", un grup d'artistes de diferents procedències que havia arribat amb els seus espectacles teatrals al nostre país en els anys 40. Va ser Artur Kaps qui va redirigir els seus passos cap a la televisió a partir de la inauguració dels estudis de Miramar a Barcelona.

Historia de TVE - Amigos del martes con Franz Johan y Gustavo Re tve

El programa era una fusió entre espectacle còmic, protagonitzat per la parella de presentadors, Franz Johan i Gustavo Re, i les actuacions musicals a càrrec d'artistes nacionals i internacionals tals com Juliette Gréco, Herta Frankel i Gilbert Bécaud entre uns altres, destaca la visita de Marlene Dietrich. Un dels principals encerts de l'espai va ser el duo de presentadors, que es van fer enormement populars a Espanya, degut especialment, a les dificultats amb l'idioma castellà, del presentador austríac Johan.

Marlen Dietrich a su llegada a Barcelona para el programa "Amigos del martes" 1961 tve

Va suposar una renovació dels espais musicals de televisió espanyola. Des de principis d'octubre de 1962 va passar a emetre's els dilluns a les 22.30h, amb una hora de durada, passant-se a cridar "Amigos del lunes". Va ser llavors quan va aconseguir major èxit, que va assegurar amb la incorporació en 1963 d'una petita titella, anomenada Topo Gigio, que apareixia al costat de la presentadora Ana María Solsona.

Ana María Solsona con la marioneta Topo Gigio en "Amigos del lunes", 1963 tve

Artur Kaps va ser també el responsable de l'èxit de la seva dona, Herta Frankel, amb els nens i les seves marionetes, i de Franz Johan i Gustavo Re amb els adults en altres programes com en "Noche de estrellas" (1963-1964) o "Noche del sábado" (1964-1965) que van ser grans èxits tot i que als seus presentadors amb prou feines se'ls entenia.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz