26 d'abril de 1961

"Escala en Hi Fi" o l'origen del videoclip a Espanya

  • "Escala en HI FI" va ser un programa musical en el qual es passa revista a la llista d'èxits de l'època.

  • Les cançons estan interpretades per actors vestits d'època que canten en play back,  en el que es considera l'embrió del que després seria el videoclip.

SONIA MORALES PÉREZ
1 min.

"Escala en Hi-Fi" va ser un programa de TV, emès per Televisió espanyola entre el 26 d'abril de 1961 i el setembre de 1967. Entre 1963 i 1965 formava part del magazine "Teledomingo". Dirigit i realitzat per Fernando García de la Vega era un programa pensat per a una audiència jove.

Es tractava d'un espai musical en el qual, per primera vegada a Espanya, s'utilitzava la tècnica del play-back. Actors desconeguts prestaven la seva imatge als èxits musicals del moment, mentre desenvolupaven una acció amb argument, en una sort d'embrió del que 20 anys després va ser el video-clip.

En la primera temporada va estar presentat per l'actor Pablo Sanz, que després d'interpretar un popular tema de Mario Clavell, donava lloc a les successives actuacions. Més tard aquesta labor la va realitzar el cantant Juan Erasme Mochi.

Entre els actors que van posar la seva imatge a l'espai, figuren rostres després molt coneguts com el de Karina, qui poc després es convertiria en la cantant de moda al país.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz