Dijous 1 de desembre a les 19:25 hores a La 2

"Punts de vista" entrevista Lluís Pasqual en el 40è aniversari del Teatre Lliure

  • El programa cultural en català de La 2 entrevista Lluís Homar, director de 'Les noces de Fígaro' i a dos dels seus protagonistes, Marcel Borràs i Joan Carreras

  • Montse Elias parla amb Chino Darín i Fernando Trueba, actor i director de la pel·lícula “La reina de España”

COMUNICACIÓ - TVE CATALUNYA
2 min.

“Punts de vista” és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S’emet els dijous a les 19:25 hores a La 2.

El proper divendres 2 de desembre es compleixen quaranta anys de la inauguració del Teatre Lliure. Per això tenim un “Punts de vista” especial dedicat a un dels centres teatrals de referència de Barcelona, el Lliure, amb les seus dos espais, de Montjuïc i de Gràcia.

Al Lliure de Montjuïc hi hem gravat les entradetes del programa i també una entrevista llarga amb Lluís Pasqual, l’actual director. A més, tenim també un reportatge de l’obra “Les noces de Fígaro”, el muntatge emblemàtic de Fabià Puigserver que va tenir molt d’èxit l’any 1989 i que ara dirigeix Lluís Homar. Hem entrevistat també a dos dels protagonistes del muntatge actual, Marcel Borràs (Fígaro) i Joan Carreras (Comte Almaviva).

El Teatre Lliure va obrir les portes a la Cooperativa La Lleialtat del barri de Gràcia l’1 de desembre de 1976 i des de llavors ha estat fins avui una proposta teatral trencadora i de referència. L’any 1991 es va inaugurar la nova seu de Montjuïc que inclou la Sala Fabià Puigserver i la Sala Espai Lliure.

A l'apartat musical, aquesta setmana en Salva Rich ha entrevistat al pianista d’èxit Lang Lang, que ha publicat un nou disc dedicat a la Ciutat de Nova York. A “New York Rapsody”, Lang Lang s’allunya de la música clàssica per apropar-se a d’altres estils més actuals, com el jazz o fins i tot el pop i el rock, recreant temes de Lou Reed, Don Henley, Madeleine Peyroux, Herbie Hancock i d’altres.

De cinema hem entrevistat a Fernando Trueba, director, i a Chino Darín, actor, de la pel·lícula “La reina de España”, tot un homenatge als còmics i a les pel·lícules de grans pressupostos que els americans filmaven a l’Espanya franquista dels anys cinquanta.

I de literatura, fem un viatge a Orient segons les paraules de l’escriptor Mathias Énard, que ha publicat recentment la novel·la “Brúixola”, una epopeia erudita sobre les relacions entre Orient i Occident. Énard va aconseguir amb “Brúixola” l’últim premi Goncourt, un dels més importants de les lletres franceses.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz