Diumenge 30 de novembre a les 11:15 hores a La 2

La història dels cavalls a Catalunya, aquest diumenge al programa "Moments"

  • Raül Díaz entrevista a Joaquín Calvo, que va ser president del Real Club de Polo de Barcelona

COMUNICACIÓ - TVE CATALUNYA
2 min.

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz, realitzat per Jordi Renú i produït per Isabel Blesa. El programa s’emet els diumenges a les 11:15 hores a La 2 de TVE.

Aquest diumenge “Moments” viatja per la història dels cavalls a Catalunya. Barcelona va ser la seu del primer club de polo que va haver a Espanya. Va ser l’any 1897 i el primer club va ser inaugurat en uns terrenys de Can Tunis. Posteriorment el van traslladar a Can Ràbia per a finalment acabar a la Diagonal. Entre d’altres modalitats, al RCPB es va fer el primer concurs de salts internacional l’any 1902 i des de llavors aquesta disciplina només ha fet que créixer.

L’hípica es va poder desenvolupar gràcies a que els motors van rellevar els cavalls de les feines del camp o del transport. Així doncs amb el progressiu augment del nivell econòmic a Catalunya, també va augmentar l’afició per als cavalls com a lleure. Tenir un cavall no té perquè significar cap luxe, segons que explica Enric Piguillem a l’hípica Collserola, “el manteniment diari d’un cavall pot equivaler al consum de dos paquets de tabac ros”.

En aquest programa sobre cavalls a Catalunya s’hi entrevista a Joaquín Calvo, que va ser president del Real Club de Polo de Barcelona, i també a Enric Piguillem, copropietari i director de l’Hípica Collserola, a Sant Cugat del Vallès.

Raül Díaz presenta el capítol amb la col.laboració del cavall “Príncipe” de l’Hípica Collserola i també davant de la pista mentre té lloc un concurs de salts, al mateix Real Club de Polo de Barcelona.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz