Dijous 2 de maig a les 20.30 hores a La 2

Les plataformes ciutadanes, al programa "Tinc una idea"

  • També coneixerem una empresa de Tarragona que fabrica oli d'oliva com es feia a l'època dels romans

COMUNICACIÓ - TVE CATALUNYA
2 min.

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S’emet els dijous a les 20.30h. i els diumenges a les 13 hores per La 2

En el programa d’aquesta setmana "Tinc una idea" donarà a conèixer plataformes ciutadanes que, a peu de carrer o en línia, donen suport a diverses formes d'activisme social i una cooperativa que ajuda a trobar crèdit. També coneixerem una empresa tarragonina que ha recuperat l'essència de l'oli que feien els romans, i una cooperativa de Les Garrigues que fa oli ecològic. A més, el programa parlarà amb Kerwin Pilgrim, director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn, qui explicarà com les biblioteques públiques ajuden als joves a trobar feina a Nova York.

Les plataformes ciutadanes estan tenint cada dia més influència sobre la opinió pública. Francisco Polo és un emprenedor social, fundador al seu dia d’ Actuable.org i actual director a Espanya de Change.org, un portal d’acció social. L'èxit d'aquesta plataforma internacional ve avalat pels seus 30 milions d’usuaris a gairebé 200 països. També coneixerem una cooperativa de serveis financers i a diversos membres d'altres plataformes ciutadanes.

L'oli és l'or de la dieta mediterrània i l'oli d’oliva de qualitat està de moda. Una empresa de Tarragona ha recuperat l'essència de l'oli d'oliva que els romans ja produïen a l'antiga Tarraco. Margarita Darnos, presidenta de Trajano Olium Tarraco, explica que han fet un producte exclusiu i de qualitat, que es ven molt bé a l’estranger i pel que han guanyat 9 medalles d'or. També es menciona el cas d'una cooperativa d'oli de Les Garrigues que ha començat a produir oli ecològic de qualitat.

A Nova York les biblioteques públiques també serveixen per ajudar els joves a trobar feina. Ho explica Kerwin Pilgrim, director de formació d'adults de la Biblioteca Pública de Brooklyn. A la ciutat dels gratacels les biblioteques estan distribuïdes per tota la ciutat, així que han decidit convertir-se en centres de recerca de feina i ajudar a la gent que busca treball.

El programa acabarà amb el nou espai de participació "La teva idea", on s'emeten els vídeos de les idees i projectes més interessants que envien els espectadors i que prèviament han escollit. Si vols participar en el programa tens un minut per presentar la teva idea més innovadora a través del web del programa.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz