Radio
SAP

Síndrome d'Alienació Parental, forma de violència envers les dones

  • Què és la Síndrome d’Alienació Parental?

  • Està aquesta suposada síndrome reconeguda per la OMS?

  • Dimecres 24 de febrer, a les 20:00h a Ràdio 4

Després del col·lapse - RTVE.es
2 min.

El passat 15 de desembre, la darrera modificació de la llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista va incloure la Síndrome d’Alienació Parental com a forma de violència envers les dones.

Aquesta suposada síndrome, que no està considerada com a una malaltia per la OMS, té el seu origen als Estats Units i consisteix en que un dels dos progenitors és considerat com a progenitor “alienant” o, el que és el mateix, es considera que implanta idees negatives sobre l’altre progenitor en l’infant que tots dos tenen en comú i el manipula per tenir-lo al seu favor.

Des de l’any 2013, a Espanya està proliferant el diagnòstic del SAP en casos de disputes per custòdies de menors en que els pares han estat prèviament acusats d’abusar o maltractar dels seus fills. Aquests casos sovint acaben amb la mare acusada de manipuladora dels fills i els menors sota la guarda i custòdia del pare, presumpte maltractador i abusador.

A més, per dirimir els casos de custòdies on es diagnostica SAP, intervé un coordinador parental, figura també molt polèmica, perquè no té un marc regulatori i no es pot alegar res contra els seus informes. El poder del coordinador parental és tal que les seves decisions poden prevaldre per sobre de sentències judicials en ferm.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz