Radio
En Directe a Ràdio 4

Joan Ramon Laporte: "No tenir males notícies de la vacunació són bones notícies"

EN DIRECTE A RÀDIO 4 - RTVE.es
2 min.

El professor Emèrit de Farmacologia, UAB i Vocal de la Fundació Institut Català de Farmacologia, Joan Ramon Laporte, ha explicat que cada dia que passa, després de la vacunació, sense que es detectin efectes indesitjats de la vacuna, "és una gran notícia!". Segons Laporte, els primers efectes indesitjats són els que es produeixen després de la primera setmana, i poden ser problemes similars als de la grip o problemes neurològics. El termini per detectar els efectes negatius de les vacunes, en general, són de sis setmanes: "Estem a prop de les sis setmanes i no estan arribant informacions negatives, sembla que s'ho estan mirant i no arriben males notícies".

Laporte ha valorat el ritme de la campanya de vacunació com a lent i amb tots els problemes "que eren d'esperar" com ara de fabricació, de competència de països, de distribució, de falta d'informació sobre els resultats de la vacunació: "Pensar que podíem vacunar a tota la població a l'estiu, per mi, era impossible". Amb relació a la vacunació al personal sanitari,  Joan Ramon Laporte ha dit que s'està fent correctament a excepció dels professionals sanitaris que ja havien estat contagiats de la Covid-19.

El professor de farmacologia ha considerat que "és una il·lusió pensar que acabarem la pandèmia si només es vacunen els europeus o els nord-americans", i ha reclamat una visió global. També ha denunciat que la pandèmia ha accentuat les desigualtats al món i que hi ha poca informació de la seguretat de les vacunes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz