Radio
En Directe a Ràdio 4

Carme Ruscalleda: Arròs de tudó, una oda a la muntanya

  • Bona setmana d'aviram i caça: conill de bosc, tudó i perdius

  • La Carme Ruscalleda ens diu que amb aquesta recepta "només embrutirem una cassola!"

  • Secció de cuina a En directe a Ràdio 4

2 min.

Peres, hortalisses, caça i peix

Aquesta setmana ens arriben 4 tipus diferents de peres, i d'hortalisses calçots, carxofes, porros, bledes, espinacs, cols i coliflors. La llista dels majoristes de Mercabarna que ens aconsellen de carn: cabrit i xai i també d'aviram i caça: conill de bosc, tudó i perdius. I el peix: navalla, centolla, sèpia i cua de rap de ració, tot de Galícia.

"La pera és ideal pels rostits"

Amb alguns d'aquests ingredients la Carme Ruscalleda en tria alguns: La pera és ideal pels rostits, pel xai el cabrit o per l'ànec. Tallada a trossos regulars, a octaus. I avui ho acompanyarà amb un manat de calçots. Les peres les hem de coure només 5 minuts amb un litre d'aigua, sucre, un tronquet de canyella i la pell de llimona. Donem la volta a la carn i repartim les peres o mullem una mica amb aquest xarop i ho tornem al forn mitja hora més. Pel pollastre també o ple porc, la pera hi fa molt bona parella.

"Mirem que per Nadal les hortalisses agafin protagonisme, hi donen swing"

Ruscalleda ens ha donat alguns consells per passar millor els grans àpats de Nadal amb una frase fet: "Posar la cassola grossa dins de la petita". Potser farem àpats virtuals a través de zoom. Pensem amb les hortalisses, pensem amb verd, amanides, vinagretes, compensar els excessos d'aquestes festes. "Mirem que agafi protagonisme les hortalisses, que hi donen swing".

"El congelador és un gran aliat però no arregla res"

També ens ha donat consells per un us òptim del congelador: “El congelador és un gran aliat. Tot i que no arregla res. Cal congelar els aliments que siguin molt frescos, embolicar molt bé, identificar bé i tenir-ho com a molt 2 mesos i tenir un bon descongelat”.

La recepta: Arròs amb tudó

Agafem un parell de Tudons, ens fixem a plomar-los bé, tallat a octaus i amb aquesta recepta "només embrutirem una cassola!", d'aquestes fondes. Una ceba i un porro i mitja fulla de llor. I tirem un parell de tomacons, vi ranci o xerès dolç, l'aigua per l'arròs, 350-400 grams d'arròs i un litre i mig d'aigua, quan l'aigua arrenca el bull hi tirem l'arròs, els primers minuts a foc fort. Comprovar sal i pebre, reposar dos minuts, i "et menjaràs el bosc, una oda a la muntanya!"

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz