Radio
En Directe a Ràdio 4

'Pollastró' de Lleida al forn amb Carme Ruscalleda

  • Carme Ruscalleda ens ha parlat de botifarres dolces i del secret del pastís 'Tatín'

  • El Pollastró es sacrifica entre 8 i 10 setmanes de vida i pesa entre 600 i 700 g

  • Secció de Carme Ruscalleda a 'En Directe a Ràdio 4' | Ràdio 4

EN DIRECTE A RÀDIO 4 - RTVE.es
2 min.

Hem començat la secció de cuina de l''En directe' amb Elisabeth Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabarna, com cada setmana que ens fa un resum de les novetats que hi ha al mercat i dels productes de temporada o que tenen un preu més interessant. En fruites trobem pomes de tardor, també reineta, starking, granny smith, encara hi trobem magranes, codony i ara també taronges del país. D'hortalisses: coliflors, bledes i espinacs. En carn mitjana de vedella que ara és a preu molt raonable, pollastrons de Lleida i gall del Penedès. Molt bona setmana de peix i marisc. Molls de la mediterrània, llenguado de l'atlàntic, calamar i navalla i 'centolla' gallega.

Botifarra dolça i pastís Tatin

Parlem d'aquests productes amb la cuinera Carme Ruscalleda que ha començat donant-nos les claus de la Botifarra dolça -que porta 600 grams de sucre!-ci també hem conegut els secrets del Pastís 'Tatin': 60 minuts al forn fins que les pomes es van confitant amb la massa, el sucre i la mantega, un pastís famós arreu tot el món i que s'explicà que va ser fruit d'un error "O de voler esmenar un error" ha afegit Ruscalleda.

Trinxat amb alls tendres

Ruscalleda en sha aconsellat utilitzar els 'poms del bròquil o de la coliflor als arrossos "que són molt elegants" i ha suggerit utilitzar les bledes i espinacs per fer trinxats amb patata i ceba, per un sopar lleuger i en lloc de la cansalada, afegim uns alls tendres i n'obtindrem un 'trinxat ros'.

Pollastrons al forn

La xef de referència de l'en directe ens ha proposat fer els 'pollastrons' de Lleida al forn, oberts en canal. Nets, enters, al forn suau a baixa temperatura amb mitja hora, primer amb el pit enlaire al cap de 15 minuts regar-lo amb una copa de vi de xerès i tombar-los i 15 minuts més. Per acompanyar fer el bròquil aixafat amb la forquilla amb un punt d'oli. Un dinar deliciós. El bròquil bullit uns vuit minuts per poder-lo tenir a punt d'aixafar-lo amb la forquilla i que en quedi un puré.

'Centolla' bullida

Per acabar hem parlat del peix i del marisc que hi ha ara a llotja: Calamars que estan bé de preu i Ruscalleda ah aconsellat que, de cara a Nadal, començar a fer rebost i també ens ha donat la recepte per q preparar la 'centolla'.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz