Noticias
Economia

Les Balears lideren la creació de llocs de feina de tot Espanya

  • Un de cada dos llocs de feina a l'Estat s'han creat a les Balears

  • El nombre d'aturats ha baixat un 44% en el darrer any

SERGIO CÁCERES / RTVE BALEARS
3 min.

Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa publicades avui, som la segona comunitat on més augmenta l'ocupació si ho comparam amb l'estiu passat i la primera si comparam amb el trimestre anterior. Aquest estiu l'ocupació s'ha incrementat més d'un 7 %.

Unes 40.200 persones cerquen feina a les Balears

La taxa d'atur és la més baixa d'Espanya, la meitat que la mitjana estatal. Ha minvat un 44% d'un estiu a un altre. Entre juliol i setembre, encara hi ha hagut 40.200 persones cercant feina a les Balears. Gairebé 44.000 persones més han fet feina aquesta temporada. Si ho comparam amb el trimestre anterior, les Balears lideren l'increment d'ocupació, amb un 6,8% més, sumant més de 654 mil persones ocupades.

La dificultat de trobar feina amb una discapacitat

El meu perfil encaixava i m'han donat l'oportunitat de fer feina

José Luis és una de les persones que han fet feina aquest estiu. I assegura que no ha estat gens fàcil perquè amb una discapacitat auditiva és més complicat trobar feina. Gràcies a la fundació ASPAS ha aconseguit el primer contracte laboral. "El meu perfil encaixava i m'han donat l'oportunitat de fer feina. Estic molt content" ens explica amb un somriure des de la sala del restaurant on fa feina des de principis de setembre.

La menor taxa d'atur des de l'any 2007

El nivell d'activitat econòmica i laboral és molt alt. Parlam d'un màxim històric d'afiliació

La taxa d'atur a les illes és la més baixa d'Espanya, la menor des de l'any 2007, també entre els joves, la meitat que la mitjana estatal. El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, assegura que són xifres molt positives: "El nivell d'activitat econòmica i laboral és molt alt. Parlam d'un màxim històric d'afiliació. Mai hi havia hagut més de 650.000 ocupats a Balears"

De fet, Balears lidera la reactivació laboral de tot l'estat. Un de cada dos llocs de feina s'han creat a la nostra comunitat. Segons el govern, aquestes dades demostren que el creixement econòmic s'han consolidat.

Manifestació dels sindicats a Madrid

Hi ha molta feina, les empreses estan guanyant quantitats molt importants i això s'hauria d'invertir en els treballadors

Yolanda Calvo de CCOO pensa que és el moment de què els empresaris millorin les condicions laborals dels treballadors. "Hi ha molta feina, les empreses estan guanyant quantitats molt importants i això s'hauria d'invertir en els treballadors"

Des d'UGT, Ana Ladero recorda que aquest any han mort 7 persones a causa d'un accidents laborals a les Balears: "És necessari continuar invertint en prevenció i que les plantilles no siguin deficitàries". Reivindicacions emmarcades en una situació de plena ocupació i que faran que els sindicats majoritaris tornin a manifestar-se a Madrid dia 3 de novembre.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz