Noticias

El Consell de Mallorca donarà 200 euros a les famílies de rendes inferiors als 40.500 euros

  • És una ajuda puntual per pal·liar els efectes de la inflació

  • S'ha de demanar només telemàticament

RTVE BALEARS
2 min.

El Consell de Mallorca posa a disposició dels més necessitats el «Bo per a les famílies», una ajuda puntual de 200 euros. Aquest bo beneficiarà 25.000 famílies de Mallorca perquè puguin afrontar amb més comoditat la sobrecàrrega econòmica derivada de l’increment dels preus i els subministraments.

Cinc milions d'euros

En total, el Consell de Mallorca i l’IMAS destinen 5 milions d’euros per a aquesta ajuda. Poden ser beneficiàries les unitats familiars amb residència legal i efectiva a l’illa, amb almanco un any d’antiguitat de residència, i que hagin tengut uns ingressos màxims de 40.531 euros durant l’exercici fiscal de 2021. Això suposa cinc vegades l’IPREM, que és l’índex de referència per es té en compte per a l’assignació d’ajudes o subvencions.

Una ajuda per família

Es podrà demanar una única ajuda per nucli familiar. Per gaudir d’aquesta consideració s’ha de tenir a càrrec alguna persona convivent de fins a segon grau (fill, pare i/o mare, avi, net o germà) o una altra persona dependent econòmicament amb un vincle de tutela, acolliment permanent o adopció. També s’entén per nucli familiar aquell format per dues persones convivents amb vincle matrimonial o d’unió estable de parella.

A partir de divendres 21

El procediment per sol·licitar l’ajuda serà únicament telemàtic i s’hi podrà accedir a partir de dia 21 d’octubre i fins dia 11 de novembre a través de la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i del Tauler d’Anuncis de l’IMAS. Per poder demanar-la, és imprescindible disposar de DNI-e o certificat digital, o bé fer ús del sistema Cl@ve.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz