Noticias

La posidònia, gran aliat en la lluita contra la contaminació

  • Un estudi revela que les praderies que hi ha a la costa de Calvià tenen més de 2.000 anys d'antiguitat

  • La posidònia actua com un dipòsit de CO2

CONXA ROSILLO / RTVE BALEARS
2 min.

Mai no deixarà de sorprendre'ns el benefici que aporta al medi natural la posidònia. Ara hem sabut que fa més de dos mil anys que les praderies que hi ha a Illetes, a Calvià, estan absorbint CO2.

Aquesta planta és la principal responsable de les aigües cristal·lines que tenim a les Balears. Però el que fem no basta...

Un estudi revelador

Són paraules del portaveu de la Fundació Marilles, Aniol Esteban, que ha presentat, juntament amb dos investigadors, el resultat d'un estudi que s'ha fet de les praderies que hi ha al municipi de Calvià.

Actua com una mena de dipòsit acumulant els gasos contaminats

A través de la treta de mostres submarines, els investigadors han pogut veure que fa dos mil cinc-cents anys que la planta treballa absorbint la contaminació i el CO2, que guarda sota seu. "Actua com una mena de dipòsit acumulant els gasos contaminats que, en cas contrari, serien retornats a l'atmosfera", explica Miguel Ángel Mateo, investigador del CSIC.

La garantia del bon estat de les aigües

Amb aquestes dades a la mà, la Fundació Marilles fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans i dels municipis per mantenir ben viva la posidònia, de la qual depèn en bona part la l.salut del nostre litoral. Per què, com diu Aniol Esteban, la posidònia és una ganga per la salut de les nostres aigues costaneres.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz