Noticias
Societat

Neix el primer nadó d'una refugiada ucraïnesa a Mallorca

SERGIO CÁCERES / RTVE BALEARS
2 min.

Enmig del dolor dels refugiats també hi ha moments de felicitat com el que acaba de viure Natasha. És la primera refugiada d'Ucraïna que ha donat a llum a les Balears. Des de fa unes setmanes viu a l'Hospital Sant Joan de Déu amb altres famílies ucraïneses. Ho fa a la tercera planta d'hospitalització amb 39 compatriotes, però des de fa uns dies són un més.

La història de Leónidas

Mallorca s'ha convertit en el nostre refugi

Leónidas va arribar al món fa només onze dies i ara es passa la major part del dia dormint. La seva mare, de trenta-set anys, es va veure obligada a fugir del seu país quan estava embarassada de 8 mesos. Avui a la seva ciutat, Odessa, continuen sonant les alarmes, però encara no han entrat les tropes russes.

Ara, enmig del dolor provocat pel conflicte Natasha ha tornat a somriure."Allà no teníem possibilitat d'estar segurs ni de rebre assistència hospitalària. Ara Mallorca s'ha convertit en el nostre refugi"

Encara no coneix al seu pare

Hem recuperat la tranquil·litat de deixar de sentir el renou de les bombes

És feliç, així i tot, una peça clau de la família continua a 3.200 kilòmetres de distància. El pare de Leónidas continua defensant el seu país. De moment, només ha conegut la seva filla per videoconferència "Hem recuperat la tranquil·litat de deixar de sentir el renou de les bombes, però la part negativa és que el pare encara no ha pogut abraçar el seu fill".

Passaran aquí el temps que sigui necessari amb la vista posada al seu país. I és que continuen amb l'esperança de tornar prest a Ucraïna i recuperar la vida que tenien abans.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz