Noticias
Coronavirus

Els pediatres animen els pares i mares a vacunar els infants contra la COVID

  • Asseguren que els beneficis demostrats superen amb escreix els dubtes que hi pugui haver sobre els efectes secundaris

  • 22 nins i nines infectats amb coronavirus han hagut de ser ingressats a UCI i un s'ha mort a causa de la malaltia.

CONXA ROSILLO/RTVE BALEARS
2 min.

Les dues associacions de pediatria majoritàries, SOPEBA i APAPIB, han fet avui una crida conjunta als pares i mares perquè vacunin els fills majors de cinc anys per evitar les conseqüències més greus de la infecció per coronavirus.

No hi ha motius per desconfiar

Els pediatres expliquen que a hores d'ara s'hi han esvaït els dubtes que hi havia al començament de la vacunació respecte a les eventuals conseqüències indesitjades de la inoculació de la vacuna.

Fins i tot, un dels efectes secundaris més greus, la miocarditis, es presenta amb un percentatge ínfim i es resol amb medicació o de forma natural al cap de poc temps. Per això, els metges animen a aprofitar la que han definit com la millor arma que tenim ara mateix contra la malaltia: la vacuna.

A la coa de la vacunació infantil

Les Illes Balears són ara mateix una de les comunitats amb un índex de vacunació més baixa de tota Espanya: Només un de cada tres nins i nines majors de 5 anys té ja la primera dosi, quan la mitjana està per damunt del 45% i Galícia frega el 80%.

Els especialistes pensen que es deu a les característiques demogràfiques d'una comunitat autònoma on la majoria de la població és jove, que moltes vegades no percep la gravetat del risc de contreure la malaltia.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz