Noticias
Coronavirus

Salut presenta una nova eina digital per a rastrejar els contactes estrets i evitar el col·lapse del sistema

  • Els positius assimptomàtics no rebran seguiment del Centre de Salut

  • Obriran la vacunacio de tota la població infantil a partir dels cinc anys

MATEU RAMONELL / RTVE BALEARS
2 min.

La Conselleria de Salut ha presentat avui una nova eina digital que servirà per a rastrejar els contactes estrets de les persones que han donat positiu i evitar el col·lapse del sistema.

Només funciona a Mallorca

Aquesta eina funcionarà de la següent manera. Quan una persona ha donat positiu rebrà un enllaç que haurà de reenviar als seus contactes estrets que hauran d'entrar a la pàgina web de l'Ibsalut. Aquí el contacte estret haurà de respondre a una sèrie de preguntes i finalment, si és necessari, demanar cita. Ara per ara aquest servei només està operatiu per als usuaris de Mallorca i pròximament es posarà en marxa per a la resta de les Illes.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha explicat també que si una persona dóna positiu en una prova d'antígens de farmàcia ha de telefonar a Infocovid perquè li facin les proves necessàries però no anar en cap cas al seu Centre de Salut.

Canvi en els protocols

Per evitar la sobrecàrrega i racionalitzar el sistema'

També avui han anunciat un canvi en els protocols. A partir d'avui i ''per evitar la sobrecàrrega i racionalitzar el sistema'' les persones positives asimptomàtiques o amb símptomes lleus no rebran el seguiment del seu Centre de Salut ni de la Central Covid. Només els positius que tenguin símptomes o siguin persones vulnerables sí que rebran les telefonades de seguiment que es feien fins ara.

Obriran més cites de vacunació

També hi ha novetats sobre la campanya de vacunació. La setmana que ve s'obriran les cites de tota la població infantil a partir dels cinc anys. I també la setmana que ve ja es podran vacunar les persones de manco de cinquanta anys que varen rebre la doble vacunació amb dosis d'Astrazeneca. La majoria són professors, personal essencial i membres de les forces i cossos de seguretat.

No a la reducció de la quarantena a cinc dies

No som partidària perquè no hi ha evidències científiques

Sobre la reducció de la quarantena a cinc dies, tal com es debat en aquests moments i han aprovat alguns països, la consellera de Salut diu que "no som partidària perquè no hi ha evidències científiques". De qualsevol manera explica que es podria reduir de set a cinc dies, però que farà el que diguin els experts que ara mateix analitzen la durada de la quarantena que ara és de deu dies.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz