Noticias
Narcotráfico

Decomissats 400 kg de marihuana per ser exportats

  • L'operació policial es va fer a Palma i varen detenir dues persones

  • Hi han intervengut la Policia Nacional i la Local

ROSER PUY / RTVE BALEARS
2 min.

La policia ha decomissat 400 quilos de marihuana a prop de Palma. És la partida d’aquest tipus de droga més important que s’ha trobat a Mallorca els darrers anys. Els investigadors pensen que és massa gran per al mercat de l’illa i que la intenció era exportar-la a Europa amb camions. La destinació final hauria estat Alemanya on el preu de venda és un 75% més elevat. La partida confiscada hauria superat el milió d’euros.

Produir i exportar la droga fora de Mallorca

El cultiu era per la zona de Sant Jordi, a la vora de l’aeroport de Son Sant Joan. És una àrea d’exclusió aèria i és més difícil detectar-ne les plantacions. A causa del clima, el litoral mediterrani espanyol s’ha convertit en un dels principals productors de marihuana d’Europa. Tot i que els costos logístics de les Balears són més elevats, la policia creu que ja hi ha organitzacions que s’han instal·lat a Mallorca per produir droga i després exportar-la.

Col·laboració de la Policia Nacional i la Local de Palma

En aquesta operació han intervengut agents del Grup II d'Estupefaents de la Policia Nacional, en col·laboració amb agents de la Policia Local de Palma. Varen detenir dos homes de 33 i 36 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

500 quilos el mes de setembre

El mes de setembre, també a Palma, la policia va decomissar 500 plantes de marihuana, que pesaven més de 300 kg. També hi va haver un detengut que va ser acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz