Noticias

Test de Covid obligatori per entrar a les illes també per als passatgers que venen de la península

Per als residents, el test serà gratuït i es podrà fer en centres concertats a la península o en arribar a l'aeroport

La mesura entrarà en vigor el 20 de desembre i arribar sense aportar una PCR negativa a les illes comportarà una sanció

RTVE ILLES BALEARS
2 min.

Tots els passatgers procedents de la península o de les Canàries també hauran d'aportar un diagnòstic negatiu de Covid19 a ports i aeroports, com ja fan els internacionals. La mesura entra en vigor a partir del dia de 20 de desembre. Els turistes que venguin de comunitats amb una incidència elevada hauran d'aportar una PCR feta en origen, en les 72 hores abans del viatge.

Tres alternatives per als residents

Els residents illencs no són una excepció, però tenen tres opcions i sense cost.

N'estaran excempts, això sí, si el viatge fora de les Illes ha estat de menys de tres dies. Aquestes opcions també estaran disponibles per a viatgers espanyols que venguin per alguna de les causes justificades al decret d'estat d'alarma.

Evitar un repunt per Nadal

L'objectiu és frenar l'expansió del virus i evitar un repunt per les festes nadalenques que augmentarà la mobilitat i residents desplaçats com, per exemple, estudiants universitaris tornaran per reunir-se amb la família. La mesura, que ja s'aplica als passatgers que provenen de països extrangers amb alta incidència, reivindicada des de fa setmanes pel Govern, s'ha consensuat amb l'executiu espanyol i amb les Illes Canàries, on també s'aplicarà. Estarà en vigor, en principi, mentre duri l'estat de l'alarma.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz