Noticias

Una Diada de Sant Jordi ben diferent

  • La Diada de Sant Jordi serà ben diferent enguany pel confinament però és plena d'iniciatives

  • Diverses entitats proposen que omplin balcons i finestres amb roses que fem a casa

  • El Gremi de Llibreters i les biblioteques fan propostes engrescadores per la canalla i viquipèdia ens demana escriure articles en català

SONIA MORALES PÉREZ
3 min.

Arriba el 23 d'abril, Sant Jordi, una diada molt celebrada i estimada a Catalunya. Enguany però, la situació d'estat d'alarma en la qual ens trobem, per la pandèmia del COVID19, ha obligat a cercar una altra data per celebrar-la, el 23 de juliol.

Així i tot, en les últimes setmanes han sorgit moltes propostes per poder gaudir d'aquesta diada des de casa. Aquí teniu el més destacat d'aquest #SantJordiConfinat!

Omplim els balcons de roses!

Des de la Casa Batlló ens animen a celebrar Sant Jordi fent les nostres pròpies roses i penjant-les al balcó, per exemple amb materials reciclats. Podeu compartir les fotos a les xarxes socials amb l'etiqueta #TotsFemSantJordi.

Roses de paper

Des de Fem Turisme ens proposen que fem la nostra pròpia rosa de Sant Jordi de paper. A la seva web hi podem trobar totes les indicacions i fins i tot un vídeo tutorial de com fer-la.

També ens suggereixen que omplim les xarxes socials amb les imatges de les nostres roses de paper amb les etiquetes #TotsFemSantJordi i #TotsFemTurisme.

Lectures al balcó

El Gremi de Llibreters de Catalunya demana que el 23 d'abril a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda sortim a les finestres, terrats i balcons per llegir en veu alta. I que ens gravem o fem una foto i pengem la imatge a les xarxes amb les etiquetes #SenseParadesPeròSenseParar i #LlibresALaire

Paradetes de llibres a casa

El compte de Twitter @SantJordiACasa proposa que els petits muntin la seva pròpia paradeta de llibres a casa. A més, també suggereixen que la canalla faci de llibreters i aconsellin i venguin els seus llibres a altres membres de la família. I que els diners recaptats els donin a la campanya Jo em corono, que treballa per trobar una cura contra el coronavirus.

Biblioteca virtual

Des de la Biblioteca Virtual no han deixat de fer-nos propostes i recomanacions d'ençà que va començar el confinament. Per la Diada de Sant Jordi també ens han preparat un munt d'idees, lectures i recursos perquè puguem gaudir, encara que sigui de manera virtual, la festa de la lectura.

Marató d'entrades a Viquipèdia

El 13 d'abril, la Viquipèdia en català va donar el tret de sortida a un repte de deu dies per crear nous articles sobre literatura catalana. Demanen als viquipedistes escriure articles sobre obres, personatges i biografies que surten al Diccionari de Literatura Catalana però que encara no tenen article a la Viquipèdia. L'objectiu és potenciar la presència del català a la xarxa en el dia del llibre.

Música per Sant Jordi

Cada 23 d'abril Estrella Damm animava la Diada de Sant Jordi amb la millor música en directe des de l'Antiga Fàbrica Damm. Aquest any, tot i no poder sortir de casa, ens conviden a gaudir de la festa de la música i la cultura a través de la seva pàgina web. Aquest 23 d'abril des de les 18:30h podrem gaudir dels concerts de Blaumut, Cesc Freixes, Judit Neddermann, Gertrudis o Itaca Band entre altres, així com de recomanacions musicals i literàries.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz